Зміст
Гречана крупа є однією з найбільш часто вживаних на дієті. Вона не тільки смачна, але і доступна за ціною. Гречка входить в список найбільш бюджетних продуктів для схуднення. Правда, в чистому вигляді каша швидко набридає, тому ми підготували для вас 4 оригінальних, але недорогих рецепта. Так готували гречку ще наші мами і бабусі!
Гречана каша з цибулею
Інгредієнти:
- 2/3 склянки гречаної крупи;
- 2/3 склянки молока;
- 2/3 склянки води;
- 1 цибулина;
- рослинне масло.
Відваріть гречану кашу до готовності на молоці навпіл з водою. Подрібніть цибулю і обсмажте в олії до золотистого кольору. Перемішайте. Гречка з цибулею готова. Прикрасьте свіжою зеленню!
Гречана каша з яйцем
Інгредієнти:
- 2/3 склянки гречаної крупи;
- 2/3 склянки молока;
- 2/3 склянки води;
- 1 яйце;
- 1 чайна ложка вершкового масла.
Відваріть гречану кашу до готовності на молоці навпіл з водою. Викладіть розпушену кашу на тарілку, зверху покладіть вершкове масло і дрібно нарізане варене яйце. Приємного апетиту, подвійна порція білка! Подавайте гречку з яйцем з зеленим цибулею.
Гречана каша зі шкварками
Інгредієнти:
- 2/3 склянки гречаної крупи;
- 2/3 склянки молока;
- 2/3 склянки води;
- 1 цибулина;
- 50 г сала чи бекону.
Відваріть гречану кашу до готовності на молоці навпіл з водою. Сало або бекон тонко поріжте і обсмажте на сухій сковороді на великому вогні. У вас повинні вийти сухі хрусткі шкварки. Викладіть шкварки на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир. А на що залишився на сковороді олії обсмажте до золотистого кольору цибулю. Перемішайте розсипчасту кашу з цибулею і шкварками і насолоджуйтеся! Дуже смачно і незвично! Бажано в першій половині дня. Подавайте з зеленню!
Гречана каша з печінкою
Інгредієнти:
- 2/3 склянки гречаної крупи;
- 2/3 склянки молока;
- 2/3 склянки води;
- 100 г печінки;
- 1 цибулина;
- 1 чайна ложка вершкового масла або жиру;
- сіль, перець за смаком;
- сметана за смаком.
Відваріть розсипчасту гречану кашу до готовності на молоці навпіл з водою. На маслі або на смальці обсмажте нарізану соломкою печінка (краще курячу або яловичу), туди ж додайте цибулю. Перемішайте. Посоліть, поперчіть.
З’єднайте кашу з обсмаженої печінкою. Перемішайте. Подавайте з ложкою сметани і зеленню.