4 смачних і самих недорогих рецепта гречки

25


Зміст

  • Гречана каша з цибулею
  • Гречана каша з яйцем
  • Гречана каша зі шкварками
  • Гречана каша з печінкою
  • Гречана крупа є однією з найбільш часто вживаних на дієті. Вона не тільки смачна, але і доступна за ціною. Гречка входить в список найбільш бюджетних продуктів для схуднення. Правда, в чистому вигляді каша швидко набридає, тому ми підготували для вас 4 оригінальних, але недорогих рецепта. Так готували гречку ще наші мами і бабусі!

    Гречана каша з цибулею

    Інгредієнти:

    • 2/3 склянки гречаної крупи;
    • 2/3 склянки молока;
    • 2/3 склянки води;
    • 1 цибулина;
    • рослинне масло.

    Відваріть гречану кашу до готовності на молоці навпіл з водою. Подрібніть цибулю і обсмажте в олії до золотистого кольору. Перемішайте. Гречка з цибулею готова. Прикрасьте свіжою зеленню!

    Гречана каша з яйцем

    Інгредієнти:

    • 2/3 склянки гречаної крупи;
    • 2/3 склянки молока;
    • 2/3 склянки води;
    • 1 яйце;
    • 1 чайна ложка вершкового масла.

    Відваріть гречану кашу до готовності на молоці навпіл з водою. Викладіть розпушену кашу на тарілку, зверху покладіть вершкове масло і дрібно нарізане варене яйце. Приємного апетиту, подвійна порція білка! Подавайте гречку з яйцем з зеленим цибулею.

    Гречана каша зі шкварками

    Інгредієнти:

    • 2/3 склянки гречаної крупи;
    • 2/3 склянки молока;
    • 2/3 склянки води;
    • 1 цибулина;
    • 50 г сала чи бекону.

    Відваріть гречану кашу до готовності на молоці навпіл з водою. Сало або бекон тонко поріжте і обсмажте на сухій сковороді на великому вогні. У вас повинні вийти сухі хрусткі шкварки. Викладіть шкварки на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир. А на що залишився на сковороді олії обсмажте до золотистого кольору цибулю. Перемішайте розсипчасту кашу з цибулею і шкварками і насолоджуйтеся! Дуже смачно і незвично! Бажано в першій половині дня. Подавайте з зеленню!

    Гречана каша з печінкою

    Інгредієнти:

    • 2/3 склянки гречаної крупи;
    • 2/3 склянки молока;
    • 2/3 склянки води;
    • 100 г печінки;
    • 1 цибулина;
    • 1 чайна ложка вершкового масла або жиру;
    • сіль, перець за смаком;
    • сметана за смаком.

    Відваріть розсипчасту гречану кашу до готовності на молоці навпіл з водою. На маслі або на смальці обсмажте нарізану соломкою печінка (краще курячу або яловичу), туди ж додайте цибулю. Перемішайте. Посоліть, поперчіть.

    З’єднайте кашу з обсмаженої печінкою. Перемішайте. Подавайте з ложкою сметани і зеленню.