Коржі до м’яса

28

У світі, де розвинена культура гриля і смаження м’яса на мангалі, дуже популярні булочки і коржі до м’яса з простого тіста. як правило, їх випікають заздалегідь, вони невеликого розміру і подаються свіжими, або попередньо розігрітими на грилі, одночасно з м’ясом. Наприклад, в туреччині так подають піде з начинкою, на балках також популярні грецькі піти, сербські хлібні коржі. Часто всередині коржів присутня порожнеча, в яку можна покласти начинку або шматочки гарячого смаженого м’яса.

Така коржик, як правило, це не дуже товстий, але пишний круглий хліб, який є частиною балканської культури. Вона незмінний атрибут подачі чевапчічі та інших смажених на грилі м’ясних виробів. Десь читав, що в сербії частіше називають лепіаа (походить від венг lepény-блін), а в боснії сомун (від давньогрецького псōмон — вкусити), що непринципово. Кажуть,що такий хліб родич турецьких коржів. Тісто має піднятися тричі, а ще більша легкість може досягатися за рахунок використання розпушувачів.