З настанням холодів стало частіше хотітися випічки і шкідливої їжі? Обдуріть організм – приготуйте ніжні дієтичне курячі млинці. На смак майже як «справжні» з жирним вершковим маслом, цукром і пшеничним борошном. А ось вплив на організм буде зовсім іншим – курячі млинці по нашому рецепту не сприяють набору ваги, навіть якщо їсти їх перед сном, в помірних кількостях, зрозуміло.
Ідеальний варіант для дієтичного вечері, сніданку або перекусу. Відмінно йдуть гарячими і холодними. Можна подавати з овочами, натуральним йогуртом або нежирної сметаною, з м’ясними стравами, склянкою теплого молока або гарячого чаю. Хто більше любить.
Готуються корисні млинці без цукру, жиру та пшеничного борошна (вона замінюється цільнозерновий і додається в невеликій кількості). Курячі млинці з грудки містять багато білка і мало калорій – всього 123 ккал на порцію (БЖУ – 17/2,9/4,2). Піде на користь і сподобається всій родині, спробуйте вже сьогодні! Готуються курячі млинці з сиром і зеленню дуже швидко. Блюдо виходить дуже ситним!
Як приготувати курячі млинці
Інгредієнти:
- 500 г курячого філе без шкіри (краще грудка, в ній менше всього жиру);
- 2 курячих яйця;
- 150 мл молока 1%;
- жменька цільнозерновий борошна (приблизно 40 – 50 грамів);
- 1 цибулина;
- 100 г будь-якого нежирного сиру з хорошим складом;
- сіль, перець, спеції за смаком;
- кілька гілочок свіжого кропу.
Подрібніть філе фарш, разом з цибулею, укладете в глибоку миску. Влийте молоко, розбийте два яйця. Додайте сіль і перець, перемішайте, збийте. Консистенція «тесту» повинна бути як у рідкої сметани.
Натріть на дрібній тертці сир, свіжу зелень подрібніть. Перекладіть в миску з тестом», туди ж додайте борошно. Добре перемішайте. «Тісто» має залишатися рідкуватим, як на традиційні млинці. Обсмажуйте на розпеченій сковорідці протягом 30-40 секунд з кожної сторони (можливо, трохи довше, залежно від товщини млинця). Перевіряйте готовність!
Готові курячі млинці можна подавати як самостійне блюдо і не тільки. Можна робити з начинкою – загортати шматочки обсмаженої курячої грудки, лосось, гриби, овочі.