Маринована річкова риба буває не гірше червоної, спробуйте! Виявляється, засолити можна не тільки скумбрію, оселедець або горбушу. Річкова теж цілком для цього підійде.
Карась, маринована в оцті, дійсно вважається низькокалорійним ласощами – м’ясо цієї річкової риби має калорійність всього 87 ккал. А жиру – всього 1.7 грама. І при цьому багато білка (понад 17 г). Правда, у складі маринаду присутній цукор, тому краще не їсти занадто багато на ніч (на ранок можна прокинутися з набряками).
Маринований карась в домашніх умовах готується дуже швидко. Всі інгредієнти для засолювання знайдуться в будинку у будь-якої господині. Крім того, це недорого і дуже смачно. М’ясо виходить ніжним, в міру соковитим і дуже ароматним. А поживні властивості повністю збережуться!
Карася найчастіше смажать або відварюють для юшки, але ми підготували для вас незвичайний рецепт.
Маринований карась: рецепт з оцтом і ароматними спеціями
Інгредієнти:
- 600 г свіжої риби;
- 1 велика цибулина;
- 1 столова ложка крупної солі;
- 1 чайна ложка з гіркою цукру;
- 1 столова ложка оцту 9%;
- 5 столових ложок рослинного масла;
- мускатний горіх, гвоздика, лавровий лист, чорний і запашний перець за смаком, приблизно по 1/3 чайної ложки всіх приправ.
Карася вибирайте великого, інакше замучитеся виймати кісточки. А ось важка м’ясиста рибка – саме те!
Маринуємо карасів своїми руками
М’ясо маринованого карася зберігається мало. Не варто тримати його в холодильнику більше 7 днів. Натуральні продукти завжди швидкопсувні!