Низькокалорійна закуска: маринований карась

63

Маринована річкова риба буває не гірше червоної, спробуйте! Виявляється, засолити можна не тільки скумбрію, оселедець або горбушу. Річкова теж цілком для цього підійде.

Карась, маринована в оцті, дійсно вважається низькокалорійним ласощами – м’ясо цієї річкової риби має калорійність всього 87 ккал. А жиру – всього 1.7 грама. І при цьому багато білка (понад 17 г). Правда, у складі маринаду присутній цукор, тому краще не їсти занадто багато на ніч (на ранок можна прокинутися з набряками).

Маринований карась в домашніх умовах готується дуже швидко. Всі інгредієнти для засолювання знайдуться в будинку у будь-якої господині. Крім того, це недорого і дуже смачно. М’ясо виходить ніжним, в міру соковитим і дуже ароматним. А поживні властивості повністю збережуться!

Карася найчастіше смажать або відварюють для юшки, але ми підготували для вас незвичайний рецепт.

Маринований карась: рецепт з оцтом і ароматними спеціями

Інгредієнти:

  • 600 г свіжої риби;
  • 1 велика цибулина;
  • 1 столова ложка крупної солі;
  • 1 чайна ложка з гіркою цукру;
  • 1 столова ложка оцту 9%;
  • 5 столових ложок рослинного масла;
  • мускатний горіх, гвоздика, лавровий лист, чорний і запашний перець за смаком, приблизно по 1/3 чайної ложки всіх приправ.

Карася вибирайте великого, інакше замучитеся виймати кісточки. А ось важка м’ясиста рибка – саме те!

Маринуємо карасів своїми руками

  • Очистіть рибу від луски, випатрайте, видаліть голову, плавники, хвости, добре промийте під проточною водою.
  • Наріжте на порційні шматочки невеликого розміру.
  • Викладіть рибу в глибоку містку миску. Посипте сіллю, перемішайте руками. Полийте оцтом, перемішайте. Посипте цукром і знову перемішайте. Полийте рослинним маслом. Очистіть цибулю, наріжте тонкими кільцями і відправте до риби маринуватися.
  • Поставте гніт (накрийте рибу тарілкою і зверху поставте невеликий вантаж).
  • Маринувати карася слід не менше 2 діб, періодично перемішуючи шматочки, щоб вони краще просочувалися. Приблизно через 24 годин закуска готова!
  • М’ясо маринованого карася зберігається мало. Не варто тримати його в холодильнику більше 7 днів. Натуральні продукти завжди швидкопсувні!