Італійський омлет нікого не залишить байдужим, якщо правильно його приготувати. Ця оригінальна версія ідеальна на сніданок – тут і білки, і жири, і правильні вуглеводи. Блюдо заряджає на весь день!
Рецепт італійського омлету
На 2 порції омлету нам буде потрібно:
- 75 г пасти;
- половинка цибулини;
- 50 г свинячого окосту, бекону (жиру як можна менше);
- 4 яєчних білка і 2 жовтки;
- 2 – 3 столові ложки нежирного молока;
- 15 г хорошого якісного пармезану;
- 25 р сиру чеддер;
- рубана петрушка;
- рубаний базилік;
- сіль і чорний перець за смаком;
- крапля оливкової олії.
Відваріть пасту до стану al dente, злийте воду, охолодіть. Розігрійте на вогні антипригарну сковороду з товстим дном, додайте краплю олії і почніть обсмажувати цибулю, дрібно порубаний. Пасерувати слід 4 хвилини, постійно помішуючи. Погасіть вогонь і перекладіть цибулю в інший посуд. Сковороду вимийте.
Спробуйте також: Спагеті з кабачків з куркою
Перемішайте в глибокій мисці яйця з молоком, посоліть і поперчіть (трохи). Збийте суміш виделкою. Натріть пармезан, чеддер, подрібніть бекон або окіст. Порубаєте петрушку і базилік. Потім додайте до яєчної маси пасту, пармезан, зелень, пасеровану цибулю і окіст. Перемішайте.
Спробуйте також: Суфле з брокколі: їж і худни!
Прогрійте знову сковороду з краплею олії. Влийте в неї суміш, посипте зверху тертим сиром чеддер і готуйте хвилин 10 – 15. Італійський омлет фріттата готовий! Подавайте з підсмаженою скибочкою хліба або тостом, свіжими овочами і чашкою ароматної кави.