Італійський омлет – спробуйте!

62

Італійський омлет нікого не залишить байдужим, якщо правильно його приготувати. Ця оригінальна версія ідеальна на сніданок – тут і білки, і жири, і правильні вуглеводи. Блюдо заряджає на весь день!

Рецепт італійського омлету

На 2 порції омлету нам буде потрібно:

  • 75 г пасти;
  • половинка цибулини;
  • 50 г свинячого окосту, бекону (жиру як можна менше);
  • 4 яєчних білка і 2 жовтки;
  • 2 – 3 столові ложки нежирного молока;
  • 15 г хорошого якісного пармезану;
  • 25 р сиру чеддер;
  • рубана петрушка;
  • рубаний базилік;
  • сіль і чорний перець за смаком;
  • крапля оливкової олії.

Відваріть пасту до стану al dente, злийте воду, охолодіть. Розігрійте на вогні антипригарну сковороду з товстим дном, додайте краплю олії і почніть обсмажувати цибулю, дрібно порубаний. Пасерувати слід 4 хвилини, постійно помішуючи. Погасіть вогонь і перекладіть цибулю в інший посуд. Сковороду вимийте.

Спробуйте також: Спагеті з кабачків з куркою

Перемішайте в глибокій мисці яйця з молоком, посоліть і поперчіть (трохи). Збийте суміш виделкою. Натріть пармезан, чеддер, подрібніть бекон або окіст. Порубаєте петрушку і базилік. Потім додайте до яєчної маси пасту, пармезан, зелень, пасеровану цибулю і окіст. Перемішайте.

Спробуйте також: Суфле з брокколі: їж і худни!

Прогрійте знову сковороду з краплею олії. Влийте в неї суміш, посипте зверху тертим сиром чеддер і готуйте хвилин 10 – 15. Італійський омлет фріттата готовий! Подавайте з підсмаженою скибочкою хліба або тостом, свіжими овочами і чашкою ароматної кави.