Індійська дієта – 4 кг за тиждень

22


Зміст

  • В чому особливість індійської дієти?
  • Індійська дієта: користь і шкода
  • Традиційні страви індійської дієти
  • Рецепт Алу Гобі – пісне індійське блюдо
  • Рецепт курки «Тандури масала»
  • Індійська дієта – традиційна для мешканок Індії система схуднення, яка позитивно впливає не тільки на фігуру, але і на здоров’я – відновлює внутрішній баланс, покращує настрій і самопочуття. І сьогодні ми про неї розповімо докладно, а також навчимо готувати справжні індійські страви, зовсім як у сонячної Калькутті.

    В чому особливість індійської дієти?

    Коли ми чуємо слово «дієта», відразу ж думаємо про обмеження у вживанні певних продуктів. Але все не зовсім так. Основа цієї системи – роздільне споживання білків і вуглеводів.

    Індійська дієта включає страви з темного рису, велика кількість овочів і фруктів (апельсини, яблука, лимони, грейпфрути).

    • Рекомендовано є 3 повноцінні страви в день, а також перекушувати, щоб утамувати відчуття голоду. Перекусом може бути фрукт або низькокалорійний йогурт.
    • Їжу треба добре пережовувати (до 100 разів), щоб запобігти проблеми з травленням, а також щоб їжа швидше проходила по шлунково-кишковому тракту.
    • Важливо випивати до 2 літрів води або несолодкий зелений чай протягом дня.
    • Не забувайте про фізичні вправи: 40-хвилинної прогулянки достатньо. І, звичайно, ідеально підійде йога.

    Травлення як годинник – асана Ардха Матсиендрасана

    Індійська дієта: користь і шкода

    Варто бути дуже обережними у підборі раціону для зниження ваги. Навіть здоровій людині не можна голодувати або робити упор на одні білки, тому багато хто вибирає індійську дієту, коли хочуть впоратися з повнотою без насильства над організмом – дотримуючись цієї дієти, можна втратити 4 кг за тиждень.

    Недоліком є те, що дієта досить монотонна, вимагає високого рівня самоконтролю, вона не рекомендована для людей з гіпертонією. До того ж, її можна дотримуватися більш 15 діб, оскільки вона не насичує організм такими важливими вітамінами, як A, B12, D або мінералами (залізом і кальцієм).

    Читайте також: Безвуглеводна дієта без підрахунку калорій

    Найважливішим аспектом дієти є поєднання продуктів. Наприклад, можна їсти лазанью з макаронними виробами і овочами, омлет з цибулею і помідорами, рис з овочами, червоне м’ясо (але не телятину) з салатом, тощо.

    Рис – це основний продукт індійської дієти. Щоб надати йому хороший смак, використовуйте різні трави, а також спеції: кардамон, каррі, корицю, кайенский перець, шафран. Спеції підвищать температуру тіла і допоможуть спалити жир.

    Традиційні страви індійської дієти

    Для тих, хто любить готувати, пропонуємо прекрасні рецепти страв з індійської дієти, які допоможуть схуднути. Таким чином план схуднення не буде монотонним і без великих обмежень.

    Рецепт Алу Гобі – пісне індійське блюдо

    Це традиційне вегетаріанське блюдо з картоплі, капусти, базиліка і цибулі. До страви можна додати куркуму.

    Інгредієнти:

    • 2 картоплини;
    • 1/4 капусти;
    • 3 цибулини;
    • 4 помідора;
    • 2 столові ложки часнику і імбирною пасти (30 г);
    • 3 столові ложки паприки (30 г);
    • куркуми (20 г);
    • порошку чебрецю (20 г);
    • порошку коріандру (20 г);
    • оливкова олія і сіль;
    • насіння кмину, базилік за бажанням.

    Спосіб приготування

    Спочатку почистіть картоплю і поріжте кубиками. Поріжте капусту. Потушкуйте з оливковою олією протягом 20 хвилин. Почистіть цибулю. Поріжте помідори.

    В іншій сковороді потушкуйте цибулю, додайте часник і імбирну пасту зі спеціями (паприкою, куркумою, кмином, коріандром). Додайте картоплю і капусту. Можна додати трохи води, якщо страва дуже густе. Подавайте разом з помідорами, базиліком і насінням кмину.

    Рецепт курки «Тандури масала»

    Це прекрасний шанс наситити організм білком і контролювати апетит. Однак не залишайте шкірку на курятині, оскільки там міститься жир. Вишуканий смак дарує спеція під назвою «тандури масала» (порошок), до складу якого входять перець чилі, кмин, паприка, часник, імбир, коріандр.

    Інгредієнти:

    • 1 контейнер натурального йогурту (200 г);
    • столова ложка «тандури масала» (суміш спецій), (20 г);
    • курятина (без шкірки);
    • 1 цибулина;
    • 1 лимон.

    Спосіб приготування

    Спершу змішайте йогурт з «тандури масала» в контейнері. Порізати курку на шматки і викладіть на деко, змащене жиром. Полийте м’ясо йогуртом зі спеціями.

    Маринуйте м’ясо протягом двох годин у холодильнику. Розігрійте духовку. Окремо потушкуйте поріжте цибулю і лимон, викладіть на курку. Запікайте м’ясо, поки воно не стане золотистого кольору.