Готую простий пиріг»равлик». Можна міняти начинки хоч кожен день

44

Красива здоба відразу привертає увагу. Тісто в цьому рецепті прекрасно поєднується з різними начинками, тримає форму, не розтріскується при випіканні.

продукти

  • молоко, 100 мл;
  • яйця, 2 шт;
  • цукор, 60 г;
  • масло вершкове, 80 г;
  • дріжджі живі, 21 г, сухі – 7 г;
  • сіль щіпка;
  • ванілін;
  • борошно, 400 г.

Для начинки

  • згущене молоко варене, 150 г.

Як приготувати пиріг» равлик »

Всі продукти повинні бути кімнатної температури, а молоко трохи прогріваємо, щоб дріжджі активувалися.

Всипаємо в молоко дріжджі, цукор, перемішуємо і залишаємо до появи пінки.

Вбиваємо яйця, всипаємо ванілін і сіль, вливаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо.

Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо м’яке і не липке тісто.

Накриваємо тісто і залишаємо на 1 годину в теплому місці.

Круглу форму змащуємо вершковим маслом.

Обминаємо тісто руками, викладаємо на стіл, присипаний борошном і розгортаємо, але не сильно тонким – близько 3 мм.

На один край викладаємо згущене молоко, розрівнюємо і звертаємо тісто рулетом.

Коли до кінця залишиться трохи тіста, робимо на ньому надрізи, щоб коли тісто оберне рулет, вийшов гарний верхній шар гармошкою.

Рулет в свою чергу, звертаємо равликом і укладаємо в форму.

Змащуємо збитим жовтком з ложкою молока.

Випікаємо при 180 градусах близько 30 хвилин.

Рулет виходить дуже м’яким і повітряним, тісто просто пружинить, довго залишається м’яким і свіжим.

Змінюйте начинку і ви отримаєте різноманітність свого сімейного меню.

Приємного апетиту!