Дивовижний десерт – морквяні Рафаелло

60

Морквяні Рафаелло можна на дієті, а приготування елементарне – ніяких турбот! Оригінальний рецепт наказує готувати морквяні цукерки з кокосовою стружкою і цукром, але допускається додавати мед або інші натуральні підсолоджувачі, наприклад, стевію. А головне, тим, хто не бачив самого процесу приготування, буває складно повірити, що ці цукерочки дійсно з моркви.

Нам буде потрібно:
500 г свіжої красивою морквини;
200 г цукру або меду;
300 г кокосової стружки;
лимонний сік за смаком (приблизно 2 – 4 краплі), можна замінити лимонною кислотою.

Як готувати?

  • Вимийте, очистіть і натріть сиру моркву на дрібній тертці.
  • Додайте лимонний сік і цукор (мед або підсолоджувач). Перемішайте.
  • Розігрійте на плиті антипригарну сковороду і викладіть морквяну масу. Підсушуйте на повільному вогні, поки не випарується зайва рідина. Масла не додавайте!
  • Зніміть масу з вогню, остудіть, додайте кокосову стружку, 200 г (решту 100 г залиште для прикраси). Добре перемішайте.
  • Сформуйте акуратні невеликі кульки однакового розміру, на зразок тих, що продаються в цих коробках з Рафаелло. Обваляйте в кокосовій стружці і відправте в холодильник на дві години!
  • Якщо хочете, можна додати в морквяну масу подрібнені горішки або тертий шоколад, а всередину покласти обсмажений мигдаль, виходить чарівно: святково і смачно! А замість білої кокосової стружки можна використовувати різнобарвну – тоді морквяні цукерки на блюді будуть виглядати особливо святково. Також можна взяти вафельну крихту. Для подачі рекомендуємо використовувати паперові формочки для маффінів і кексів відповідного розміру. Наприклад, як на фото нижче.

    Подавайте з чаєм, кавою, какао, цукром, молоком. Оцінять навіть ті, хто не на дієті!