Дієтичний вівсяний пиріг з яблуками

61

Для тих, хто не уявляє життя без солодкого, наш новий рецепт вівсяно-яблучного пирога. Дасть фору традиційної шарлотці, і ніякої шкоди для фігури! Пиріг буде гідно оцінений не тільки худеющими – він майже не відрізняється від традиційної випічки. Тут же немає нічого шкідливого – ні борошна, ні цукру, ні маргарину та масла.

Нам буде потрібно:
150 г пластівців, які потребують варіння типу «Геркулес»;
2 великих яблука (всього потрібно близько 220 г м’якоті);
2 яйця;
30 г волоських горіхів;
50 г родзинок;
1 чайна ложка розпушувача;
кориця, мелений імбир, підсолоджувач за смаком.

Вівсяний пиріг з яблуками дієтичний рецепт

Ізюм залийте окропом, залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду, обсушіть родзинки. Покладіть в чашу блендера вівсяні пластівці, запарені обсушенный родзинки, шматочки яблука (попередньо очистити від шкірки, видалити серцевину, порізати). Збийте до однорідності. Потім додайте яйця, корицю, імбир за смаком. Розпушувач і замінник цукру (можна використовувати рідкий або в порошку). Ще раз збийте.

Спробуйте також: Ароматні медові пряники на пару

Очистіть волоські горіхи і порубаєте ножем (або блендером, але не в крихту, шматочки повинні бути досить великими). Потім підсушіть горіхи на сухій розпеченій сковороді або в мікрохвильовій печі протягом 2 – 3 хвилин, помішуючи.

Готове тісто перекладіть в силіконову форму, зверху прикрасити подрібненим горіхом і відправте випікатися в розігріту до 180 градусів духовку. Готувати 35 – 40 хвилин. Подавайте дієтичний вівсяний пиріг злегка остигнув – теплим, але не гарячим. Відмінно поєднується з кавою, трав’яними чаями і молоком. Перед подачею прикрасити цукровою пудрою і корицею, можна свіжими ягодами, фруктами, джемом.