6 продуктів, які не можна поєднувати з рибою

12

Є ряд продуктів, які шкідливо поєднувати з рибою. Зберігайте список собі, щоб не отримати неприємних наслідків після трапези.

Джерело: pixabay

Не секрет, що риба дуже корисна для нашого організму. Це джерело великої кількості вітамінів d і групи b, жирних кислот омега-3 і селену. Завдяки такій кількості корисних речовин поліпшується робота імунної системи і мозку. За даними досліджень, омега — 3 особливо чудово впливають на пам’ять і здатність концентрувати увагу.

Однак вживати рибу потрібно правильно — не більше 2-3 разів на тиждень, зазначають медики. Цього достатньо для отримання необхідних речовин середньостатистичному організму. Також важливим фактором є поєднання риби з іншими продуктами.

Є кілька продуктів, при комбінації з якими вживання риби може спричинити за собою неприємні наслідки. Про це розповів нутриціолог євген арзамасцев.

Не варто поєднувати жирні сорти риби з крупами, грибами і молочними продуктами. Ви можете таким чином спровокувати розлад або запалення в шлунково-кишковому тракті. Особливо небезпечно для людей, які страждають від захворювань шлунка. Самі по собі ці продукти є досить важкою їжею, що в принципі негативно позначається на самопочутті після їх вживання.

Джерело: shutterstock

Фахівець зазначає, що потрібно відмовитися від поєднання риби з бобовими. У зворотному випадку ви можете заробити відчуття тяжкості. Крім того, така комбінація перешкоджає правильному засвоєнню білка.

А ось серед напоїв, які небезпечні після поїдання риби, експерт виділив гізіровку, соки і солодку воду, оскільки вони викликають процеси бродіння.

Найкраще поєднувати рибку з овочами, запевняє лікар. Це допоможе забезпечити організм всіма корисними вітамінами і мінералами.