Здорова альтернатива котлет: рибне суфле

69

Якщо ви втомилися від традиційних страв або хочете урізноманітнити раціон, зробити його більш низькокалорійним і корисним, спробуйте ніжне суфле з білої риби. У нас – тріска, але можна спробувати і іншу. Суфле виходить цілком дієтичним – калорійність близько 100 ккал. БЖУ – 13/3/0,9. Спосіб приготування – запікання, що також сприяє мінімальної поживної цінності страви.

Для приготування нам знадобиться:

  • 600 г тріски без шкіри і кісток;
  • 3 курячих яйця;
  • гілочка розмарину;
  • 50 г руколи;
  • 1/4 чайної ложки солі;
  • 100 мл вершків (20% жирності).

Рецепт рибного суфле

Відваріть рибу в трохи підсоленій воді з гілочкою розмарину. Остудіть, відокремити від шкіри і кісток, якщо вони все ж потрапили. Воду злийте. Рибу покладіть в чашу блендера і подрібніть на високій швидкості до однорідної консистенції.

Відокремте білки від жовтків, помістіть в різний посуд. Збийте 3 білка з чвертю чайної ложки солі до стійких білих піків. 3 жовтки змішайте з вершками і теж збийте, але не сильно. Додайте отриману масу риби.

Спробуйте також: Зігріваючий суп з індички

Подрібніть рукколу і теж додайте до риби. І тільки потім акуратно вмішайте рибні білки. Перемішайте масу обережними рухами знизу вгору. Ні в якому разі не утрамбовывайте – повинен залишитися повітря, інакше ніжного суфле не вийде.

Тепер розкладіть масу по формах для запікання. Можна використовувати багато маленьких, як для мафінів, а можна одну велику. Готуйте рибне суфле в духовці, розігрітій до 200 градусів, протягом 15 – 20 хвилин. Якщо форми великі, то довше – близько 30 хвилин.

Прикрасьте на свій розсуд. Подавайте суфле гарячим або холодним – однаково смачно! Ідеально з овочевим гарніром або пастою.

Спробуйте також: Потрійна вуха по старовинному російському рецептом

Тріска – вибір тих, що худнуть

Ми не випадково пропонуємо приготувати суфле з тріски. Тріска – рекордсмен за вмістом білка. В ній цілих 16 грамів цінного білка на 100 грамів продукту. Таку кількість цілком порівнянно з м’ясними продуктами. Тріска дешевше яловичини і телятини, але містить повноцінний білок з набором всіх необхідних амінокислот. Він швидко і легко засвоюється, не залишаючи відчуття тяжкості в шлунку.

Тріска вважається дієтичним продуктом – відварна або запечена вона практично не містить жиру. Його кількість мізерно, близько 0,6 – 0,7 г на 100 г, калорійність тріски – не більше 78 ккал. Тріску включають в свій раціон люди, які страждають від артриту та артрозу, ожиріння і хвороб печінки. Як вибрати свіжу рибу на ринку або в магазині, читайте в цій статті.