Правильні закуски на Новий рік – мінімум калорій

56


Зміст

  • Кульки з крабових паличок
  • Тарталетки з блакитним сиром
  • Рибне канапе
  • Канапе, тарталетки або кульки – лідери закусок для святкового столу. Вони неймовірно смачні і прості у приготуванні. А якщо в кожну вставити шпажок або покласти зелень, то вони і стануть чудовою прикрасою.

    Кульки з крабових паличок

    Для приготування потрібно:

    • сир твердих сортів;
    • куряче яйце – 2 шт.;
    • сир плавлений;
    • крабові палички – 120 грам;
    • часник – 1 невеликий зубчик;
    • майонез.

    Два яйця покласти в каструлю, залити водою і варити до готовності. Очистити і пропустити через дрібну тертку. Очистити зубчик невеликого часнику від лушпиння. Пропустити через дрібну тертку або видавити через часникодавку. Утворену кашку додати до тертому яйцю.

    Пропустити плавлений сир твердих сортів через дрібну тертку. Те ж виконати з крабовими паличками. Додати до тертому сиру майонез і ретельно перемішати. З’єднати отриману консистенцію з яєчно-часниковою сумішшю.

    Наліпити невеликі кульки однакового розміру. Кожен з них обваляти в тертих крабових паличках. Перед подачею на стіл прикрасити за вашим бажанням.

    Тарталетки з блакитним сиром

    Для приготування святкової закуски знадобиться:

    • фруктовий конфітюр, замість нього можна застосовувати джем;
    • горіхи будь-якого сорту;
    • готові тарталетки;
    • сир блакитних сортів.

    Розкласти в ряд тарталетки. У кожну з них покласти по одній чайній ложці солодкого конфітюру або варення.

    Доповнити закуски невеликим шматочком сиру блакитного сорту.

    Прикрасити тарталетки горіхами і зеленню.

    Така закуска передбачає поєднання солодкого і солоного смаку. Якщо ви не є шанувальником подібних надмірностей, то можна готувати її без конфітюру.

    Рибне канапе

    Для приготування потрібно:

    • будь-яка червона риба;
    • вершковий сир, краще для закуски підійде м’який;
    • хліб чорний;
    • петрушка або кріп.

    Нарізати чорний хліб на тонкі скибочки. Вирізати з м’якушки невеликі гуртки або квадратики.

    Кожну фігурку рясно змастити вершковим сиром. Червону рибу розділити на невеликі шматочки. Кожен з них згорнути в рулетик і покласти поверх хліба. Прикрасити кожну композицію зеленню. Для приготування канапе необов’язково використовувати червону рибу. Альтернативним варіантом може стати ковбаса або овочі.