Дієта Людмили Гурченко

62


Зміст

  • Основні принципи харчування
  • Що можна їсти?
  • Що не можна їсти?
  • Приклади меню на день
  • Незрівнянна Людмила Марківна назавжди увійшла в історію радянського кінематографа – з часів «Карнавальної ночі» і до фільмів, знятих на початку XXI століття, вона незмінно зачаровувала публіку і талановитої акторською грою, і красою. Подейкували, що її талію можна було обхопити пальцями однієї руки. Її стрункість і грація залишаються еталонними і донині. Своєю чудовою фігурою, яку Людмила Гурченко зберігала навіть у поважному віці, актриса зобов’язана особливій системі живлення.

    Основні принципи харчування

    Застосовувана актрисою дієта не передбачає радикальних обмежень, тим більше – голодування. Це не дивно: дитинство Людмили Марківни довелося на суворі роки Великої Вітчизняної війни, і вона прекрасно розуміла, що в голоді немає нічого доброго, ніякої користі це не приносить. Вона зуміла вибудувати збалансований раціон, що включає всі категорії продуктів:

    • овочі;
    • фрукти;
    • ягоди;
    • молочні продукти;
    • м’ясо;
    • риба;
    • крупи.

    На відміну від багатьох інших систем для схуднення, не потрібно відмовлятися від більшості категорій продуктів, але з кожної категорії вибираються корисні і виключаються шкідливі. В результаті організм не відчуває стресу, повноцінно забезпечуючи себе і білки, і жири, і вуглеводи, і вітаміни.

    Читайте також: Дієта Лариси Удовиченко

    Дієта, яка забезпечувала ідеальні параметри фігури Людмили Гурченко, – це не разова акція», що дозволяє терміново скинути кілька кілограмів, а частина образу життя, вимагає постійно підтримувати себе у формі. Як говорила актриса, «жінка – не гармошка, вона не може постійно розтягуватися і стискатися». Будь-які продукти потрібно їсти в помірній кількості, розділяючи на 4-5 трапез в день. Їжа, багата вуглеводами, повинна переважати в першій половині дня, а білкова – у другій.

    Що можна їсти?

    Серед продуктів, що становлять основу рекомендується раціону, особливо багатий вибір овочів, зелені й фруктів:

    • бруква;
    • червонокачанна і цвітна капуста, а також брокколі;
    • морква;
    • свіжі огірки;
    • відварений буряк;
    • цукіні;
    • томати;
    • спаржа;
    • салат;
    • ріпчаста цибуля;
    • петрушка;
    • яблука;
    • персики;
    • груші;
    • апельсини і лимони;
    • авокадо;
    • ягоди (виноград, полуниця, малина).

    Важливу частину меню складають каші на воді – гречана, вівсяна, а також відварений рис. Кефір, кисле молоко, сир і йогурт слід вибирати з мінімальним відсотком жирності. З сирів рекомендується адигейський, з м’ясних продуктів – телятина, яловичина і куряча грудка, приготована на пару або варена, з риби – скумбрія, форель. Корисні гриби – опеньки, лисички і білі. Можна їсти чорний хліб.

    Читайте також: Дієта Лариси Гузеевой

    У число дозволених продуктів входять навіть деякі солодощі:

    • акацієвий і квітковий мед (він замінює цукор);
    • варення з чорниці, обліпихи і брусниці.

    Раз в день можна з’їсти цукерку або трохи шоколаду, але тільки горького. Цукерки та шоколад, з’їдені вранці натщесерце, навіть корисні при схудненні: знизити апетит, вони не дозволять вам переїдати протягом дня.

    Що не можна їсти?

    До категорії шкідливих належить чимало продуктів:

    • борошняні вироби (крім чорного хліба);
    • млинці, оладки, вареники;
    • ковбаса, сосиски, шпикачки;
    • кондитерські вироби (крім гіркого шоколаду і шоколадних цукерок);
    • гострі приправи і соуси;
    • вершки та згущене молоко;
    • яловича грудинка;
    • вершкове масло та інші тваринні жири.

    Слід відмовитися від цукру та солі, а також від будь-яких смажених, консервованих, солених, копчених і маринованих продуктів, будь то солоні огірки, мариновані морепродукти, смажені кабачки, баклажанна ікра або риба гарячого копчення.

    Читайте також: Дієта Володимира Соловйова

    Включення тих чи інших продуктів до категорії шкідливих в цій системі харчування не означає, що потрібно раз і назавжди заборонити собі дивитися на зефір або пшеничний хліб. За свідченням людей, які знали Людмилу Гурченко, вона любила і наваристий український борщ, і смажені котлети, але всі заборонені продукти вживала зрідка (не частіше одного разу в тиждень) і потроху (одну котлету, один млинець).

    Приклади меню на день

    Денний раціон при дотриманні дієти Гурченко може виглядати, наприклад, так:

    • вівсяна каша на воді з однією чайною ложкою меду і кава або чай без цукру на сніданок;
    • овочевий суп з одним шматочком чорного хліба, 100 г курки з гречкою, салат з соняшниковою або оливковою олією на обід;
    • приготовані на пару або тушковані овочі на вечерю.

    Між трапезами можна перекушувати:

    • фруктами;
    • знежиреним сиром;
    • невеликою кількістю гіркого шоколаду.

    Перед сном з’їжте яблуко або випийте склянку нежирного йогурту. Меню слід варіювати щодня, не допускаючи одноманітності. Наприклад, на другий день кашу на сніданок можна замінити омлетом, курку і гречку на обід – рибою і відварною картоплею.

    Збалансована дієта Людмили Гурченко повністю відповідає нормам здорового харчування. Вона не тільки дозволяє підтримувати себе у формі, але і запобігає розвитку цукрового діабету. Її можна рекомендувати в якості профілактики людям, у яких в роду була ця хвороба.