Зміст
Готуються протягом 5 хвилин кожен! Нічого не треба варити – тільки подрібнити і заправити. Ці рецепти настільки прості і давні, що багато хто навіть про них не пам’ятають. Спробуйте, зараз саме час!
Рецепт 1. Салат з петрушки і яблук
Інгредієнти:
- 300 г кореня петрушки;
- 100 г свіжих яблук;
- половинка цибулини;
- 1 столова ложка подрібненої зелені петрушки;
- сік 1 лимона;
- кілька крапель рослинної олії.
Спосіб приготування
Коріння петрушки натріть на середній тертці або дрібно нашаткуйте. Подрібніть всі інші інгредієнти і відправте в салатник. Додайте сік лимона і рослинне масло. Перемішайте і подавайте до столу. Не соліть!
Спробуйте також: Суп-чистка проти жиру на животі: 3 рецепта на 3 дні
Рецепт 2. Салат з моркви, огірків і яблук
Інгредієнти:
- 2 огірка;
- 2 морквини;
- 2 яблука;
- сік четвертинки лимона;
- 2 ложки сметани;
- листовий салат;
- 2 помідора (для прикраси);
- свіжа зелень.
Спосіб приготування
Сиру моркву, огірки та яблука (без серцевини) нарізати тонкою соломкою. Скласти в салатник. Салат порвати руками і додати до решти інгредієнтів. Додайте сік лимона і сметану, перемішайте. Прикрасьте свіжою зеленню і скибочками томату.
Рецепт 3. Салат з помідорів з часником
Інгредієнти:
- 150 г свіжих помідорів;
- 2 зубчики часнику;
- 1 столова ложка оцту;
- зелень за смаком.
Спосіб приготування
Поріжте скибочками томати, дрібно наріжте очищений часник. Покладіть в салатник. Заправте оцтом, додайте свіжу подрібнену зелен. Перемішайте і подавайте до столу. Не соліть!
Спробуйте також: Салат Щітка: мінус 2 кг за один день без дієт!
Рецепт 4. Салат з редьки, редиски і помідорів
Інгредієнти:
- 100 г редьки;
- 1 помідор;
- 60 г редиски;
- сіль і зелень за смаком;
- столова ложка сметани.
Спосіб приготування
Подрібніть всі інгредієнти тонкими скибочками і покладіть в салатник. Заправте сметаною малої жирності або натуральним йогуртом. Прикрасьте свіжою зеленню і кружальцями помідори.
Рецепт 5. Салат з солодкого перцю
Інгредієнти:
- 100 г солодкого перцю;
- 2 огірка;
- 2 помідори;
- 1 цибулина;
- 4 столових ложки тертої бринзи;
- оцет, сіль за смаком;
- свіжа зелень;
- 1 столова ложка рослинної олії.
Спосіб приготування
Подрібніть овочі тонкою соломкою (у перцю видаліть насіння без залишку). Складіть овочі в салатник, додати бринзу, сіль, оцет, рослинне масло, перемішайте. Прикрасити подрібненою зеленню і подавайте до столу!
Всі салати по можливості не соліть (навіть якщо в рецепті сіль вказана). Сметану (де вона є) можна замінити натуральним йогуртом. Всі салати готуйте безпосередньо перед подачею, щоб відразу все з’їсти. Не зберігайте.