5 кращих маринадів для соковитою курячої грудки

61


Зміст

  • Рецепт 1. Сметанний маринад
  • Рецепт 2. Маринад BBQ
  • Рецепт 3. Йогуртовий маринад
  • Рецепт 4. Медовий маринад
  • Рецепт 5. Маринад з моцарелою і песто
  • Біле м’ясо птиці здається вам несмачним? Ви просто не пробували його готувати так, як це роблять редактори нашого порталу! Сьогодні ми поділимося з вами коронними рецептами маринаду. Так можна готувати не тільки курячу грудку, але й інші частини філе, а також індичку. М’ясо виходить дивовижним: соковитим, ароматним, м’яким.

    Рецепт 1. Сметанний маринад

    Змішати в глибокій мисці або zip-пакет наступні компоненти:

    • 3 столових ложки соєвого соусу;
    • 5 столових ложок сметани малої жирності;
    • 1 столова ложка готової гірчиці (не порошку);
    • 1 чайна ложка меленого сушеного часнику;
    • прованські трави за смаком.

    Покладіть в маринад м’ясо, гарненько втопіть, щоб всі шматочки були покриті ароматною масою. Залиште просочуватися на 2-3 години.

    Якщо поспішайте, вистачить і години, але можна маринувати і довше. Допускається зберігати свіже м’ясо в маринаді до двох діб (у холодильнику, зрозуміло).

    Перед приготуванням розігрійте духовку до 200-220 градусів. Підготуйте антипригарну форму для запікання, перекладіть в неї м’ясо і відправте в духовку.

    Запікайте близько 45 хвилин.

    Рецепт 2. Маринад BBQ

    Змішати в глибокій мисці або zip-пакет наступні компоненти:

    • 2 великих різнокольорових болгарських перцю;
    • 1 червона цибулина;
    • 5 столових ложок соусу BBQ;
    • 3 столових ложки оливкової олії;
    • 2 столові ложки меду;
    • сік половинки лайма чи лимона;
    • часник сушений, перець за смаком.

    Можна додати трохи солі, але смачно і насичено і без неї!

    Покладіть в маринад м’ясо. Залиште на пару годин у холодильнику.

    Розігрійте духовку до 200-220 градусів. Підготуйте антипригарну форму для запікання, перекладіть в неї м’ясо, збризніть соком лайма чи лимона і відправте в духовку. Запікайте близько 45 хвилин.

    Рецепт 3. Йогуртовий маринад

    Змішати в глибокій мисці або zip-пакет наступні компоненти:

    • 5 столових ложок натурального йогурту (строго без цукру та домішок);
    • 1 столова ложка лимонного соку;
    • куркума сіль за смаком.

    Покладіть в маринад м’ясо. Залиште на пару годин у холодильнику.

    Запікайте в антипригарній формі в духовці близько 45 хвилин.

    Рецепт 4. Медовий маринад

    Змішати в глибокій мисці або zip-пакет наступні компоненти:

    • 2 столові ложки натурального меду;
    • 2 столових ложки оливкової олії;
    • 2 столових ложки лимонного соку;
    • сіль, перець за смаком.

    Покладіть в маринад м’ясо. Залиште на пару годин у холодильнику.

    Запікайте в антипригарній формі в духовці близько 45 хвилин.

    Рецепт 5. Маринад з моцарелою і песто

    Змішати в глибокій мисці або zip-пакет наступні компоненти:

    • 100 г моцарели;
    • 100 томатів черрі;
    • 5 столових ложок соусу песто;
    • сік половинки лимона;
    • свіжий або сушений базилік за смаком;
    • сіль (на ваш розсуд, не обов’язково).

    Покладіть в маринад м’ясо. Залиште на пару годин у холодильнику.

    Запікайте в антипригарній формі в духовці близько 45 хвилин.