Зміст
Біле м’ясо птиці здається вам несмачним? Ви просто не пробували його готувати так, як це роблять редактори нашого порталу! Сьогодні ми поділимося з вами коронними рецептами маринаду. Так можна готувати не тільки курячу грудку, але й інші частини філе, а також індичку. М’ясо виходить дивовижним: соковитим, ароматним, м’яким.
Рецепт 1. Сметанний маринад
Змішати в глибокій мисці або zip-пакет наступні компоненти:
- 3 столових ложки соєвого соусу;
- 5 столових ложок сметани малої жирності;
- 1 столова ложка готової гірчиці (не порошку);
- 1 чайна ложка меленого сушеного часнику;
- прованські трави за смаком.
Покладіть в маринад м’ясо, гарненько втопіть, щоб всі шматочки були покриті ароматною масою. Залиште просочуватися на 2-3 години.
Якщо поспішайте, вистачить і години, але можна маринувати і довше. Допускається зберігати свіже м’ясо в маринаді до двох діб (у холодильнику, зрозуміло).
Перед приготуванням розігрійте духовку до 200-220 градусів. Підготуйте антипригарну форму для запікання, перекладіть в неї м’ясо і відправте в духовку.
Запікайте близько 45 хвилин.
Рецепт 2. Маринад BBQ
Змішати в глибокій мисці або zip-пакет наступні компоненти:
- 2 великих різнокольорових болгарських перцю;
- 1 червона цибулина;
- 5 столових ложок соусу BBQ;
- 3 столових ложки оливкової олії;
- 2 столові ложки меду;
- сік половинки лайма чи лимона;
- часник сушений, перець за смаком.
Можна додати трохи солі, але смачно і насичено і без неї!
Покладіть в маринад м’ясо. Залиште на пару годин у холодильнику.
Розігрійте духовку до 200-220 градусів. Підготуйте антипригарну форму для запікання, перекладіть в неї м’ясо, збризніть соком лайма чи лимона і відправте в духовку. Запікайте близько 45 хвилин.
Рецепт 3. Йогуртовий маринад
Змішати в глибокій мисці або zip-пакет наступні компоненти:
- 5 столових ложок натурального йогурту (строго без цукру та домішок);
- 1 столова ложка лимонного соку;
- куркума сіль за смаком.
Покладіть в маринад м’ясо. Залиште на пару годин у холодильнику.
Запікайте в антипригарній формі в духовці близько 45 хвилин.
Рецепт 4. Медовий маринад
Змішати в глибокій мисці або zip-пакет наступні компоненти:
- 2 столові ложки натурального меду;
- 2 столових ложки оливкової олії;
- 2 столових ложки лимонного соку;
- сіль, перець за смаком.
Покладіть в маринад м’ясо. Залиште на пару годин у холодильнику.
Запікайте в антипригарній формі в духовці близько 45 хвилин.
Рецепт 5. Маринад з моцарелою і песто
Змішати в глибокій мисці або zip-пакет наступні компоненти:
- 100 г моцарели;
- 100 томатів черрі;
- 5 столових ложок соусу песто;
- сік половинки лимона;
- свіжий або сушений базилік за смаком;
- сіль (на ваш розсуд, не обов’язково).
Покладіть в маринад м’ясо. Залиште на пару годин у холодильнику.
Запікайте в антипригарній формі в духовці близько 45 хвилин.