Вибираємо майонез до святкового столу

66


Зміст

  • Як вибрати майонез високої якості?
  • Склад майонезу
  • Який взяти: жирний або легкий?
  • Яких інгредієнтів не повинно бути в складі?
  • Зовнішній вид якісного продукту
  • Який вибрати майонез: марки і вартість
  • Покупної майонез дуже жирний і калорійний. Будь. Але більшість салатів уявити без нього складно, тому зрідка можна собі дозволити.

    Як вибрати майонез високої якості?

    Дамо кілька перевірених порад. Зберігайте собі і завжди беріть в магазин разом зі списком продуктів на стіл. Уважно читайте склад і не вірте рекламі. Не завжди виробник чесний з споживачем, тому покладайтеся тільки на свої очі.

    Склад майонезу

    Хороший майонез виготовляється за ГОСТ 31761-2012 (продукт «Майонез») і має в складі не менше 1% яйцепродуктів і не менше 50% жиру. Все інше соуси майонезні.

    Перш ніж покласти майонез у кошик, прочитайте склад на упаковці. Інгредієнти, кількість яких превалює, перераховуються першими. У хорошого майонезу це рослинне масло, яйця, сіль, гірчиця, цукор, оцет, лимонний сік і натуральні спеції.

    Читайте також: Як вибрати оселедець до святкового столу

    Який взяти: жирний або легкий?

    Натуральний майонез – завжди висококалорійний продукт (близько 600 ккал на 100 г), винятків бути не може. Так звані «легкі» або «низькокалорійні» майонези насправді ще шкідливіше. Тому краще зрідка купувати жирний або готувати самому.

    Низькокалорійні не беріть ні в якому разі! У них величезну кількість консервантів і шкідливих добавок: Е415 і Е412, модифікований крохмаль, підсолоджувачі Е950, Е954.

    Читайте також: Як засолити смачно червону рибу своїми руками

    Звертайте увагу і на термін придатності: чим він менше, тим якісніший продукт. Більш швидкопсувні продукти зазвичай стоять в холодильнику, їх і беріть.

    Яких інгредієнтів не повинно бути в складі?

    Не купуйте продукт, якщо у складі значаться:

    • емульгатори;
    • стабілізатори;
    • гідрогенізована олія;
    • небажані також сухе молоко і яєчний порошок.

    Зовнішній вид якісного продукту

    Якісний майонез має характерний запах і рівномірний колір (відтінок від жовтуватого до кремового). Консистенція однорідна, нагадує сметану (без грудок і осаду).

    Читайте також: Як вибрати червону ікру

    Інтенсивний жовтий колір (як на фото) може вказувати на наявність у складі барвника.

    Якщо майонез розшаровується, це може бути ознакою неправильного зберігання.

    Який вибрати майонез: марки і вартість

    Що стосується бренду, то не завжди він є показником якості. Безліч розрекламованих марок на перевірку виявилися транс-жировими бомбами, є їх не можна. Але і найдешевші теж не купуйте. Якщо майонез коштує 20 рублів, він не натуральний.