Торт, від якого не повніють

65

ПП-торт з вівсяними висівками можна хоч на ніч – він готується без цукру, без пшеничного борошна, без масла і кулінарного жиру. Суцільна користь фігурі і здоров’ю. Ласощі містить багато клітковини, що благотворно впливає на кишечник. Нам буде потрібно:

Для тіста:
40 г мелених вівсяних висівок;
40 г цільнозернового борошна;
30 г какао без цукру та домішок;
15 г сухого знежиреного молока;
10 г розпушувача;
100 мл молока;
4 сирих яйця;
ванілін і замінник цукру за смаком.

Для крему:
250 мл кокосових вершків;
жменька фініків;
пачка м’якого сиру жирністю до 5%.
Інгредієнти вказані на 3 коржа. Використовуємо форму для випічки діаметром близько 20 див.

Як готувати торт ПП в домашніх умовах?

Спочатку робимо тісто: змішуємо всі сухі інгредієнти в глибокій мисці, додаємо молоко і яєчні жовтки. Окремо збиваємо до піків білки, теж додаємо в тісто. Добре перемішуємо і випікаємо три коржа, рівномірно розподіляючи тісто по дну форми для запікання лопаткою, як на традиційні торти. Розігрійте духовку до 180 градусів, випікати кожен корж близько 10 хвилин.

Тепер готуємо ПП крем для торта – повинно вийти близько 200 грамів. Відокремте фініки від кісточок, а потім замочіть в теплій воді на годину. Потім злийте воду, додайте до финикам вершки збийте блендером, вмішайте в масу сир і ще раз збийте. Крем виходить, як карамельний, дуже смачний.

Промазуємо кожен коржик кремом і прибираємо в холодильник просочуватися. Верхній корж теж промазуємо. Прикрасити торт можна сухофруктами або свіжими фруктами, ягодами, медом, порошком какао або ПП-глазур’ю. Найкраще прибрати торт на ніч, а вранці поласувати. Але якщо дуже хочеться, можна і увечері. У ньому дуже мало калорій. Як готувати знаменитий морквяний торт ПП, читайте в цій статті.