ТОП-5 святкових страв з мандаринами

69


Зміст

  • Ніжні грудки в маринаді мандариновому
  • Кускус з птицею і цитрусом
  • Салат з додаванням тунця і мандаринів
  • Легкий салат з додаванням фенхелю
  • Пікантний цитрусовий чай для новорічного застілля
  • Мандарини – символ новорічного столу. Смак і аромат цитруса додасть святковий настрій і зарядить енергією. Вживати його можна не тільки в чистому вигляді. Кожна господиня повинна взяти на замітку рецепти приготування святкових страв з мандаринами, наприклад, салату, гарячої страви, десерту або насиченого чаю.

    Ніжні грудки в маринаді мандариновому

    • філе качки – 4 шт.;
    • мандарини – 5 шт.;
    • масло оливи;
    • мед – 3 ст. ложки;
    • портвейн – 150 мл;
    • сіль – за смаком;
    • чорний перець (рекомендовано мелений) за смаком.

    На сковороду налити кілька крапель олії оливи. На ньому злегка обсмажити грудинку протягом однієї-двох хвилин. Потім перевернути її і обсмажувати з іншого боку такий же час. Рекомендується для готування використовувати грудку качатини з шкіркою. Після обжарювання її викладаємо на обробну дошку.

    Мандарини попередньо обробити, очистивши шкірку і видаливши білу плівку. М’якоть двох плодів порубати на дрібні частини і віджати сік. Три цитруса розділити на часточки.

    Шкірку від мандарина перекласти в сковороду, де раніше обсмажувалася філе птиці. Смажити її протягом однієї хвилини, потім додати м’якоть мандарина і мед. Вміст томити на слабкому вогні протягом двох хвилин, постійно помішуючи.

    До ароматної консистенції влити цитрусовий віджатий сік і продовжувати обсмажувати до тих пір, поки рідина не закипить і не почне випаровуватися. Влити портвейн і продовжувати нагрівати на вогні ще кілька хвилин. Соус повинен загуснути. Як тільки це сталося, курячі грудки акуратно перекласти в нього і продовжувати готувати протягом двох хвилин.

    Перед подачею до столу ароматні качині грудки з мандаринами рясно змастити соусом. Альтернативою мандаринам може стати вишня або інжир.

    Кускус з птицею і цитрусом

    • кускус – одна чашка середнього розміру;
    • масло оливи – 2 ч. ложки;
    • варене філе– 1 шт.;
    • мандарини – 2 невеликих плода.;
    • фісташки, очищені від шкаралупи – 1 жменя;
    • оцет винний (бажано червоний) – 2 ч. ложки;
    • листя м’яти рубані – 2 ст. ложки;
    • сіль – за смаком;
    • перець – за смаком.

    Куксус пересипати в глибоку ємність і залити склянкою гарячого окропу. Щільно накрити посуд кришкою і дати настоятися вмісту. В цей час відварну курку розділити на тонкі волокна. Додати до птиці подрібнені фісташки, мандарини і м’яту. Заправити спеціями та олією. В останню чергу викласти кускус. Готову страву ретельно перемішати і подати до столу теплим.

    Салат з додаванням тунця і мандаринів

    • фенхель – 2 середніх за розміром бульби;
    • тунець (у вигляді консервів) – 2 банки;
    • авокадо – 1 шт.;
    • мандарини – 3 плоду середнього розміру;
    • миксованный салат – 1 жменя;
    • винний оцет;
    • масло оливи;
    • сіль.

    Ретельно промити фенхель і нарізати кожен цибулинний овоч на 8 рівних частин. Приправити його сіллю і злегка окропити маслом оливи.

    Розігріти духовку до температури, що дорівнює 180 градусів. Помістити в неї фенхель на 25 хвилин. Запечене блюдо змішати з тунцем, нарізаними кільцями мандаринами і скибочками м’якоті авокадо. Додати мікс-салат. Полити салат злегка винним оцтом і цитрусовим соком.

    За бажанням, можна готувати страву з свіжого фенхелю, без попереднього запікання в духовці.

    Легкий салат з додаванням фенхелю

    • оцет винний (рекомендовано білий) – 1 ст. ложка;
    • фенхель – 3 невеликих бульби;
    • масло оливи – 2 ст. ложки;
    • мандарини – 3 плоду;
    • 1 невеликий огірок;
    • жменя редисок;
    • сіль;
    • перець.

    В першу чергу готується ароматна заправка для новорічного салату. Для її створення слід змішати масло і оцет. Приправити рідина перцем і сіллю за смакової переваги.

    Підготувати мандарини, промити, очистити від шкірки і видалити білу плівку. М’якоть розрізати на дрібні частинки так, щоб утворилася консистенція, схожа на кашку.

    Фенхель промити і нарізати на рівні шматочки. Подрібнити редис і огірок. Додати ароматну заправку. Додати мандаринову м’якоть і рясно посипати зелень.

    Такий новорічний салат можна подавати до столу з яйцями і червоною рибою.

    Пікантний цитрусовий чай для новорічного застілля

    • чиста вода – 750 мл;
    • імбир, пропущений через тертку – 3 ч. ложки;
    • сік, віджатий з м’якоті мандаринів – 150 мл;
    • цукор.

    Воду перелити в каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння. Додати до окропу імбир і цукор. Продовжувати варити ще протягом двох-трьох хвилин. Зняти каструлю з вогню, прикрити кришкою і настоювати рідину протягом п’яти хвилин. Перед подачею влити в імбирний настій мандариновий сік з м’якоті.