Ми вже писали про користь селери для тих, що худнуть. І листя, і коріння цього дивного рослини користуються заслуженою повагою у кухарів, господинь та дієтологів по всьому світу. Селера містить багато води і клітковини, але при цьому в ньому дуже мало калорій. Він відмінно допомагає впоратися з почуттям голоду – насичує швидко і надовго, знижує рівень холестерину, нормалізує артеріальний тиск, покращує травлення і сприяє гарному кольором особи і гладкості шкіри. А ще селера в будь-якому вигляді дуже ефективний проти набряків. Якщо споживати його регулярно, ви забудете про одутлість, здутті і підвищеному газоутворенні. Детальніше про користь селери в цій статті.
Суп-пюре з селери готується швидко і просто, буквально 40 хвилин. Можна на обід або на вечерю.
Інгредієнти (приблизно на 2 порції):
- вода, 1 літр;
- 700 г кореня селери;
- 1 морквина;
- 2 цибулини;
- 200 мл вершків;
- рослинна або оливкова олія, сіль, спеції і ароматні трави за смаком.
Суп-пюре з селери: рецепт в блендері
Очистіть цибулю, подрібніть і обсмажте у краплі олії до золотистого кольору. Поріжте невеликими шматочками моркву і селеру. З’єднайте інгредієнти в одній посуді – каструлі, залийте прохолодною водою і поставте на вогонь. Додайте спеції. Доведіть до кипіння. Потім варіть близько півгодини на середньому вогні (овочі повинні стати м’якими, але не перетворитися на кашу). Овочі рекомендують злегка недоваривать – так вони збережуть більше корисних речовин. Потім пюрируйте суп у блендері протягом хвилини, до однорідної пухкої маси.
Влийте вершки і перемішайте. Спробуйте, при необхідності посоліть (але можна обійтися і без солі, якщо ви худнете). Суп-пюре з кореня селери готовий! Подавайте зі свіжою зеленню, шматочком підсмаженого житнього хліба, тостом, сухариком.
- Спробуйте також: Коктейль із селери для зниження ваги
- Спробуйте також: Протертий суп з яловичиною