Як смачно запекти минтай в духовці

60

Нежирна риба – один з небагатьох продуктів, які можна дозволити практично на будь-якій дієті. Існує навіть дієта на рибі, коли основу раціону худне складають саме морепродукти. Минтай – найдешевша риба, а її калорійність у відвареному вигляді всього – 79 ккал. БЖУ – 17/1/0. Ідеально, якщо ви на дієті. Минтай, запечений в духовці, має трохи більшу енергетичну цінність, ніж варена, зате набагато смачніше і не набридне вам на другий же день. Рецепт запеченого минтая, який ми для вас підготували, один з найлегших. Впорається навіть починаюча господиня. Головне, взяти свіжу рибку, щоб вийшло смачно. Не варто брати перемороженную, погано пахне. Докладніше про те, як не купити тухлу рибу в магазині, читайте в цій статті. А тепер, власне, рецепт!

Минтай, запечений з овочами

Для приготування нам знадобиться:

  • 4 очищених і випотрошених тушки минтая;
  • 200 г нежирної сметани;
  • 2 великих цибулини;
  • 1 лимон;
  • свіжа зелень, пучок (петрушка, кріп);
  • сіль, спеції за смаком.

Добре промийте попередньо почищені і випотрошені тушки минтая, дайте воді стекти або промокніть паперовими рушниками. Наріжте рибу шматочками і покладіть в глибоку ємність, туди ж опустіть нарізаний часточками лимон, посоліть, поперчіть, перемішайте і залиште маринуватися протягом години. Подрібніть зелень і цибулю, змішайте разом. Приготуйте зручний лист, ретельно застеліть фольгою з тим розрахунком, щоб сік, ні пари не пробивалися назовні. Тепер пора укладати рибку.

Обов’язково спробуйте: Ніжний дієтичний тірамісу

Змастіть фольгу краплею олії і розмажте по всій площі силіконової пензликом. Відразу викладіть частину зелені, іншу частину використовуєте для «начинки» – нафаршируйте ті шматочки, які можливо. А такі як хвостова частина просто викладіть на деко. Коли вся риба викладена на зелень, намажте кожен шматочок зверху сметаною, присипте жменькою зелені. Акуратно загорніть краю, щоб було герметично. Розігрійте духовку до 200 – 230 градусів і помістіть туди деко. Запікайте протягом 30 – 40 хвилин. Після закінчення цього часу вийміть деко, зніміть фольгу зверху і відправте запікатися ще на 15 хвилин до отримання апетитною скоринки.

Обов’язково спробуйте: Фрикадельки з цукіні по-італійськи

Смачний і неймовірно соковитий минтай, запечений зі сметаною, готовий! Це блюдо виходить особливим, за рахунок того, що фольга не дає соку випаровуватися, а лимон і зелень додають пікантності і насиченості. Подавати з рисом на обід або з овочевим салатом на вечерю. До речі, сіль можна не класти зовсім. Так навіть корисніше. Таку рибку можна їсти на безсольовій дієті. Докладніше про цю систему схуднення в цій статті.