На вулиці спекотно, не хочеться нічого смажити, варити, запікати? Є вихід – освіжаючий салат з креветками і апельсином. Готувати нічого не треба – тільки швиденько відварити креветки. Всі інші інгредієнти – просто покришити. Зробити швидко, з’їсти – з задоволенням.
Для приготування цього соковитого і пікантного страви нам знадобиться:
- 1 невеликий качан салату айсберг, упаковка листя салату типу «Біла дача» або інша зелень, яка вам подобається, можна взяти рукколу;
- 2 апельсина;
- половинка авокадо;
- 15 – 20 штук очищених варених креветок;
- 100 г м’якого сиру фета або фетакса;
- 2 столових ложки майонезу (краще домашнього приготування);
- 2 чайних ложки бальзамічного оцту;
- сіль і приправи за смаком.
Як приготувати?
Салат креветки-авокадо-апельсин готується дуже просто. Відваріть і очистіть креветки. Інші інгредієнти використовувати в свіжому, сиром вигляді. Викладіть салат або іншу зелень в глибоку миску. Якщо листя дуже великі, порвіть руками. Ретельно очистіть один апельсин, відокремте м’якоть від шкірки, а потім від перегородок. З другого відіжміть сік. Сир і авокадо покришіть кубиками, додайте в миску до зелені. Туди ж покладіть варені очищені креветки.
Тепер робимо заправку: перемішайте в інший глибокій посудині сік апельсина, майонез, оцет, спеції і сіль. Солі намагайтеся класти як можна менше. Добре перемішайте соус і заправити їм салат. Насолоджуйтесь! Ідеально на вечерю, навіть у будні, коли часу на приготування їжі не особливо багато. У цьому салаті майже немає калорій, особливо якщо взяти майонез домашній, не покупної. Як його приготувати за п’ять хвилин, читайте в цій статті.
- Спробуйте також: Божественний салат Баклажановий рай
- Спробуйте також: Літній салат з креветками і сьомгою
- Спробуйте також: Легкі кабачкові оладки на кефірі