Курка з яблуками – класичне поєднання улюблених з дитинства смаків. Це легка в приготуванні і надзвичайно апетитна страва оцінить вся сім’я. Незважаючи на всю простоту рецепта курка з яблуками в духовці підійде і для святкового столу. До речі, на відміну від курки, яка запікається з яблуками цілком, наша курочка виходить менш калорійною – всього 72 ккал на 100 р. БЖУ – 11/0,8/4,5.
Курка з яблуками рецепт
Для приготування нам знадобиться:
- 300 г курячого філе без шкіри;
- 70 мл нежирного молока;
- 1 яблучко;
- 1 томат;
- 1 зубчик часнику;
- половинка цибулини;
- сіль, спеції за смаком.
Вимийте філе, промокніть паперовими рушниками, нарізати невеликими шматочками. Наріжте скибочками яблуко. Очистіть і поріжте цибулю. Нагрійте на вогні сковороду з товстим дном, обсмажте до рум’яної скоринки філе з цибулею. Потім додайте яблука і смажте ще 3 хвилини.
Спробуйте також: Деруни з гарбуза
Натріть на тертці помідор, в цю ж миску видавити через прес очищений часник, влийте молоко, всипте сіль і спеції, ароматні трави, які вам подобаються. Перемішайте.
Читайте також: Італійський омлет для правильного сніданку
Розігрійте духовку до 200 градусів. Приготуйте підходящу за розміром форму для запікання, укладіть на дно куряче філе з яблуками і цибулею і залийте молочно-томатною сумішшю з миски. Запікайте 10 хвилин! Все, ароматна курка, запечена з яблуками готова! Подавайте на обід або на вечерю з гарніром або овочами. Приємного апетиту!