Соковита курка запечена з яблуками

77

Курка з яблуками – класичне поєднання улюблених з дитинства смаків. Це легка в приготуванні і надзвичайно апетитна страва оцінить вся сім’я. Незважаючи на всю простоту рецепта курка з яблуками в духовці підійде і для святкового столу. До речі, на відміну від курки, яка запікається з яблуками цілком, наша курочка виходить менш калорійною – всього 72 ккал на 100 р. БЖУ – 11/0,8/4,5.

Курка з яблуками рецепт

Для приготування нам знадобиться:

  • 300 г курячого філе без шкіри;
  • 70 мл нежирного молока;
  • 1 яблучко;
  • 1 томат;
  • 1 зубчик часнику;
  • половинка цибулини;
  • сіль, спеції за смаком.

Вимийте філе, промокніть паперовими рушниками, нарізати невеликими шматочками. Наріжте скибочками яблуко. Очистіть і поріжте цибулю. Нагрійте на вогні сковороду з товстим дном, обсмажте до рум’яної скоринки філе з цибулею. Потім додайте яблука і смажте ще 3 хвилини.

Спробуйте також: Деруни з гарбуза

Натріть на тертці помідор, в цю ж миску видавити через прес очищений часник, влийте молоко, всипте сіль і спеції, ароматні трави, які вам подобаються. Перемішайте.

Читайте також: Італійський омлет для правильного сніданку

Розігрійте духовку до 200 градусів. Приготуйте підходящу за розміром форму для запікання, укладіть на дно куряче філе з яблуками і цибулею і залийте молочно-томатною сумішшю з миски. Запікайте 10 хвилин! Все, ароматна курка, запечена з яблуками готова! Подавайте на обід або на вечерю з гарніром або овочами. Приємного апетиту!