Секрет стрункості японок розкрито

23


Зміст

  • Низькокалорійне харчування
  • Правильне приготування
  • Мініатюрні порції
  • Мінімум солодощів і ніякого хліба
  • Всім відомо, що японські жінки вважаються самими мініатюрними і витонченими. Більш того, в Японії найбільша тривалість життя. Стрункість і здоров’я є наслідком принципово іншого шляху і певного набору харчових і побутових звичок, не властивих більшості європейців. І марно. Багато пішло б на користь і нам. Ми підготували кілька нескладних рекомендацій, дотримуватися яких може кожен. Візьміть на озброєння, щоб покращити якість і тривалість життя, знайти стрункість, гнучкість і душевний спокій.

    Низькокалорійне харчування

    Японці (як жінки, так і чоловіки) практично не вживають висококалорійних продуктів. Основа їх раціону – морепродукти і рис. Жиру в них зовсім мало. А ще вони люблять капусту, всілякі овочі, червону ікру, ламінарія, водорості. Всі продукти виключно свіжі. Замість кави вважають за краще зелений чай.

    Правильне приготування

    Способи приготування теж сприяють стрункості японок. Місцева кухня передбачає, як правило, запікання, приготування на грилі або на пару. Термічна обробка проводиться з розумом, щоб не переварити і не пересмажити, зберегти всі корисні елементи.

    Мініатюрні порції

    Японці не їдять з великих тарілок, крім того, для кожної страви обов’язково використовується окремий посуд. Трапезують японці, не поспішаючи, ретельно пережовують їжу, не відволікаються на сторонні справи. Максимум, ведуть неквапливу розмову на нейтральні теми. І ніколи не переїдають!

    Мінімум солодощів і ніякого хліба

    Японські жінки не люблять десерти, набагато частіше на їхньому столі можна зустріти фрукти. Замість хліба – рис. Булочки і плюшки теж не їдять – не люблять. Відсутність кондитерських і борошняних виробів в раціоні дозволяє зберегти стрункість і здоров’я до похилого років, залишатися гнучким, активним та життєрадісним. Особливо шкідливі ті солодощі, які продаються в наших магазинах – жирна вуглеводна «бомба», нашпигована транс-жирами і цукром.

    А ще японці обов’язково дотримуються правила: сніданок і обід повинні бути насиченими, повноцінними. Це найважливіші прийоми їжі. А ось повечеряти можна і зовсім бідно – для талії буде тільки плюсом.

    Як бачимо, багато що з цього можна з успіхом запозичити і в наших широтах. Відмовитися від солодкого, не переїдати і налягати на овочі та рибу можна і в Росії, і зовсім не обов’язково їхати нікуди.

    Найскладніше з перерахованого – знайти по-справжньому якісні та свіжі продукти. На наших ринках, а особливо в дешевих супермаркетах з цим взагалі біда.

    • Як вибрати свіжі овочі та зелень читайте тут
    • Як вибрати червону ікру – не підробку, читайте в цій статті
    • Як вибрати рибу: свіжу та заморожену, читайте тут
    • Як правильно вибрати сир, ми написали тут