Секрет приготування ніжних курячих котлет

65

Біле куряче м’ясо корисніше і доступніше яловичини і свинини. У курячому філе значно менше жиру (при більшому вмісті білка) – калорійність складає близько 110 ккал на 100 р. БЖУ – 23/1,2/0 – ідеальні пропорції поживних речовин в одному з найбільш простих і недорогих продуктів. Тому саме куряче філе так міцно влаштувалося в раціоні тих, що худнуть. І якщо звичайна варена грудка швидко набридає, повітряні котлетки, рецепт яких ми зараз підкажемо, залишаться в фаворі назавжди.

Щоб приготувати дуже смачні і ніжні курячі котлетки, нам знадобиться:

  • 300 г курної філе без шкіри;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 куряче яйце;
  • 2 скибочки підсушеного пшеничного хліба;
  • 200 г сухарів для панірування;
  • 100 мл молока низької жирності;
  • сіль, перець за смаком, трохи рослинного масла для смаження (можна без).

За бажанням: плавлений сирок, тертий кабачок, сир з низьким вмістом жиру.

Приготування курячих котлет покроково

Розламайте хліб руками, покришіть в миску і залийте молоком. Дайте набрякнути. Потім пропустити масу через м’ясорубку або подрібніть в блендері разом з цибулею. Таким же способом подрібніть філе і часник. З’єднайте обидві частини в глибокій посуді. Посоліть, поперчіть, додайте трохи улюблених спецій. Потім слід добре вимісити фарш до однорідності. Краще це робити руками. Розбийте яйце. Знову перемішайте.

Тепер акуратно сформуйте котлети і обваляйте в паніровці (повністю, але не дуже щедро). Розігрійте в сковороді краплю олії (краще брати антипригарну посуд) і викладіть ложкою котлети. Смажте з двох боків до золотистої скоринки. Пізніше можна дотушить на малому вогні під кришкою (якщо не просмажаться). Готовність перевіряйте зубочисткою – якщо при проколі на поверхню виступить прозорий сік, м’ясо готове. Такі котлети можна приготувати в духовці (зовсім без олії).

Секрет в тому, щоб щось додати в м’ясо, щоб було достатньо соковитим і смачним.

Якщо ви не на строгій дієті, візьміть плавлений сирок, попередньо натертий на тертці (тільки сирок хорошої якості, а не сирний продукт). Як варіант: тертий кабачок або нежирний розсипчастий сир. Вибраний продукт потрібно додавати у фарш разом з яйцем Виходить теж дуже апетитно! Подавайте з овочевим гарніром.

Також рекомендуємо спробувати:

  • Домашню курячу ковбасу
  • Ніжний курячий торт
  • Смачні котлети з брокколі