Котлети з баклажан – смачно, як з мясом!

59

Втомилися від яловичини і свинини? Хочеться легкого, але апетитною їжі? Спробуйте котлети з баклажанів з сиром і зеленню. Готувати швидко і просто, а є – одне задоволення. Котлети можна підсмажити до рум’яної скоринки, а потім випікати в духовці, а можна обійтися і зовсім без смаження – як подобається або як звикли. Калорійність смаженого страви буде трохи вище.

Смачні котлети з баклажан нітрохи не поступаються м’ясним. Вони дуже ситні, щільні і насичені. Можна подавати з гарніром або овочами, ложечкою сметани, гороховим або картопляним пюре. Рекомендується на обід, увечері краще обмежитися більш легкими стравами, якщо ви худнете. У складі цих котлет присутній хліб і кілька видів сиру. Овочеві котлети можна подати як гарячими, так і холодними.

Котлети з баклажанів: самий смачний і простий рецепт

Інгредієнти:

  • 1,5 кг свіжих баклажанів;
  • 150 г твердого сиру;
  • 200 г м’якого сиру (сулугуні, моцарелла або інший);
  • 100 г батона;
  • 1 яйце;
  • 50 мл молока;
  • 1 зубчик часнику;
  • 100 г панірувальних сухарів;
  • 2 пучка свіжої петрушки;
  • зелень, сіль і спеції за смаком;
  • рослинна олія для смаження.

В залежності від ваших уподобань ви можете вносити свої корективи.

В оригінальному рецепті подрібнені баклажани попередньо варто обсмажити на маслі, а потім дотушить під кришкою протягом 20 хвилин. Але якщо ви худнете, можна відварити овочі.

Після того, як баклажани готові (вони повинні бути м’якими, але не в змозі кашки), додайте до них пучок подрібненої петрушки, посоліть і перемішайте. Додайте до загальної маси тертий твердий сир, сире яйце, попередньо замочений у молоці батон, пропущений через прес часник, запашні трави, приправи і перець за смаком. Вимісити фарш руками до однорідності (якщо рідкувате, можна додати панірувальних сухарів).

Акуратно сформуйте середніх розмірів коржика, середину кожної покладіть по невеликому шматочку м’якого сиру, зліпити котлетки і обваляйте в сухарях. Обсмажте на розігрітій сковороді з двох сторін в невеликій кількості олії.

Завершіть приготування в духовці. Перекладіть котлети на вистелений пергаментом деко і запікайте протягом 15 – 20 хвилин до появи золотистої скоринки. Температура в духовці повинна бути близько 180 градусів. Дієтичний варіант – випікання без обсмажування, про що ми згадували на початку. Час випікання в цьому випадку варто трохи збільшити, але не більш півгодини, інакше котлети будуть сухі.