Гороховий кисіль замість вечері – slim смачно!

63


Зміст

  • Гороховий кисіль рецепт
  • Який посуд вибрати?
  • Трохи про користь горохового пюре / киселя
  • Ми незаслужено забули про це споконвічно російською блюді – гороховому киселі. І дуже даремно. Кисіль з горохової муки відмінно втамовує відчуття голоду, насичує організм білками і вітамінами, що сприяє відмінній роботі кишечника.

    Для приготування нам потрібні:

    • 3 столових ложки гороху;
    • 0,5 л води;
    • 50 г вершкового масла;
    • 50 г рослинної олії;
    • 1 цибулинка;
    • жменька свіжих грибів шампіньйонів;
    • сіль, перець за смаком, пара гілочок петрушки.

    Гороховий кисіль рецепт

    Горох добре промити і просушити, перемолоти в кавомолці. Отриману борошно перекласти в миску, залити холодною водою повністю, перемішати і залишити набухати.

    У сотейнику закип’ятіть воду, додайте шматочок вершкового масла. Помішуючи, розтопити. Потім влийте рослинне масло, перемішайте. Посоліть, поперчіть за смаком.

    Тепер, коли горохова борошно розбухла, відправте її в сотейник до масляної воді. Постійно помішуючи, варіть близько 20 хвилин. Суміш повинна загуснути, придбати однорідну консистенцію, колір і виражений аромат відвареного гороху з маслом.

    Вийде горохове пюре. Коли воно готове, масу розлийте по формах і приберіть в морозильник на 2 – 3 години. Тепер готуємо прикраса, поки горох застигає. Обсмажуємо подрібнені цибулю і гриби на середньому вогні краплі рослинного масла. Обов’язково остуджуємо! Рубаємо зелень. Виймаємо кисіль з морозилки, прикрашаємо зеленню, цибулею і печерицями. Можна кинути зверху пару маленьких домашніх сухариків.

    Який посуд вибрати?

    Ви можете взяти креманки або фігурні ємності. Від цього трохи залежить процес приготування в кінці. Якщо ви взяли креманки, просто витягніть їх з морозилки і прикрасьте кисіль зверху, не викладаючи. Якщо взяли фігурні формочки – переверніть їх і вийміть застиглу масу на тарілку. Наше завдання – зробити подачу страви максимально красивою. Тому – імпровізуйте! Кисіль можна їсти на сніданок або замість вечері (невелику порцію). Включення в раціон гороху сприяє схудненню і очищенню організму.

    І, нарешті, про користь гороху. Чому саме цей продукт хороший для всіх, хто стежить за своїм здоров’ям.

    Трохи про користь горохового пюре / киселя

    Горохове пюре за кількістю білків можна порівняти зі стравами, приготованими з сої або навіть м’яса. Крім цього, сам по собі горох є бобової культурою, що володіє цілим рядом властивостей, корисних для організму. Разом з особливою цінністю, продукт не містить багато калорій, що дозволяє включати його в раціон і при дієтичному харчуванні. Середня калорійність горохового пюре складає 130 ккал на 100 грам.

    Горохове пюре є не тільки ситним, але і корисним стравою. Продукт має унікальний хімічний склад, в якому присутні антиоксиданти, які сприяють уповільненню старіння клітин, клітковина, нормализующая роботу кишечника, каротин, аскорбінова кислота і велика кількість вітамінів і необхідних для організму мікроелементів. Пюре з гороху рекомендовано для профілактики застою рідини, захворювань серця, попередження гіпертонії, а також для нормалізації обмінних реакцій.

    Незважаючи на корисність страви, вживати його потрібно в помірних кількостях. Особливо тим, у кого діагностовано захворювання кишечника. Деякі виключають горох зі свого раціону, турбуючись про виникнення здуття, але якщо у пюре додати моркву, то ці наслідки можна практично повністю виключити.