Млинці зі смачною начинкою з картоплі і сиру

56

Вирішила поділитися з вами одним з найсмачніших рецептів з моєї кулінарної скарбнички. Такі млинці гарні і на сніданок, і на обід, і на вечерю.

Смак їх, звичайно, визначає оригінальна начинка, в якій ідеально поєднується картопля, сир і смажену цибулю. Млинці виходять пишними і м’якими. Їх добре подати навіть до солодкого чаю або кави, але особливо смачно з молоком. Переконайтеся в цьому самі!

Млинці з картоплею і сиром на сковороді

  • час підготовки — 10 хвилин
  • час приготування-50 хвилин
  • кількість порцій– 4

Підготувати всі необхідні інгредієнти для начинки.

Бульби картоплі ретельно вимити, не очищаючи, залити гарячою підсоленою водою і відварити до м’якості, а потім злегка остудити, очистити і розрізати на шматочки.

Цибулину очистити і дуже дрібно нарізати.

Викласти цибулю на сковороду з розігрітим маслом і спасерувати до м’якості.

Картоплю, цибулю і сир пропустити через дрібну решітку м’ясорубки, поперчити і посолити.

Начинку добре вимішати.

Підготувати всі інгредієнти для тіста.

У миску вбити яйця, влити молоко, посолити і всипати цукор.

Суміш добре розмішати віночком.

Додати просіяне борошно.

Тісто ретельно вимішати, щоб не було грудочок.

Влити молоко, що залишилося і розмішати. Має вийти тісто консистенції жирних вершків. В кінці вимішування додати рослинне масло і перемішати.

Сковороду добре розігріти і тільки перед випічкою першого млинця змастити маслом. Далі, перед випіканням інших млинців, мастило не потрібно, так як в тесті вже є масло. В середину сковороди влити порцію тіста, при цьому необхідно сковороду тримати на вазі, трохи прокручуючи круговими рухами і рівномірно розподіляючи тісто по всьому дну. Обсмажувати млинець до тих пір, поки він не перестане бути липким. Час залежить від того, наскільки сильне нагрівання під сковородою.

Коли млинець буде легко ковзати по сковороді, перевернути його на іншу сторону і смажити буквально кілька секунд. Млинець готовий, коли він починає зарум’янюватися до хрустких країв.

Викласти млинець на дошку і рівномірно змастити начинкою.

Млинці скласти вчетверо.

На сковороді добре розігріти масло і викласти в нього підготовлені млинці. Спочатку обсмажити їх з одного боку до рум’янцю.

Перевернути млинці на іншу сторону і також добре підрум’янити.

Подати в теплому вигляді по 2-3 млинчика на порцію.