Легкі кабачкові оладки на кефірі

68

Кабачкові оладки на кефірі – ідеальне блюдо для літнього сніданку. Можна навіть на вечерю, якщо в міру. Овочеві оладки з зеленню виходять неймовірно ніжними, соковитими, але досить поживними. Їжте на дачі і будинки! Сподобається всій родині.

Щоб приготувати оладки, нам знадобиться:

  • 1 цілий кабачок;
  • 1 невелика упаковка кефіру 1%;
  • 2 яйця;
  • 15 г кропу;
  • 15 г зеленої цибулі;
  • 7 г часнику;
  • ½ Чайної ложки соди;
  • 8 столових ложок цільнозерновий борошна;
  • 2 столових ложки оливкової олії;
  • сіль, базилік та інші спеції за смаком.

Кабачкові оладки на кефірі рецепт

Помийте і обсушіть кабачок, зріжте зайве, очистіть від шкірки, натріть на тертці. Помийте і обсушіть зелений лук і кріп, дрібно порубаєте в глибоку миску. Туди ж додайте тертий кабачок. Очистіть і подрібніть через прес часник. Розбийте 2 сирих курячих яйця. Перемішайте.

Налийте кефір у великий стакан, додайте туди соду, загасіть. Через пару хвилин вилийте кефір в миску з кабачками. Перемішайте. Почніть замішувати тісто, поступово всипаючи в чашку борошно. Тісто має вийти як на звичайні оладки (як густа сметана). Як тільки досягнете ідеальної консистенції, всипте в тісто сіль, спеції за смаком. Залиште тісто хвилин на 15.

Добре розігрійте масло в сковороді і почніть викладати смажитися ваші оладки. Викладайте їх столовою ложкою, формуючи овали або кола. Обов’язково залишайте між ними відстань.

Смажте кабачкові оладки з зеленню на середньому вогні під кришкою, перевертаючи. Готові оладки можна викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Їсти можна як теплими, так і в гарячому вигляді. Можна подавати з овочевим салатом, зі сметаною або з холодним молоком.

  • Спробуйте також: Дивовижний салат з баклажанами
  • Спробуйте також: Ледачі огірки з фаршем і рисом
  • Спробуйте також: Курячі супер-котлетки без жиру