Кабачкові оладки на кефірі – ідеальне блюдо для літнього сніданку. Можна навіть на вечерю, якщо в міру. Овочеві оладки з зеленню виходять неймовірно ніжними, соковитими, але досить поживними. Їжте на дачі і будинки! Сподобається всій родині.
Щоб приготувати оладки, нам знадобиться:
- 1 цілий кабачок;
- 1 невелика упаковка кефіру 1%;
- 2 яйця;
- 15 г кропу;
- 15 г зеленої цибулі;
- 7 г часнику;
- ½ Чайної ложки соди;
- 8 столових ложок цільнозерновий борошна;
- 2 столових ложки оливкової олії;
- сіль, базилік та інші спеції за смаком.
Кабачкові оладки на кефірі рецепт
Помийте і обсушіть кабачок, зріжте зайве, очистіть від шкірки, натріть на тертці. Помийте і обсушіть зелений лук і кріп, дрібно порубаєте в глибоку миску. Туди ж додайте тертий кабачок. Очистіть і подрібніть через прес часник. Розбийте 2 сирих курячих яйця. Перемішайте.
Налийте кефір у великий стакан, додайте туди соду, загасіть. Через пару хвилин вилийте кефір в миску з кабачками. Перемішайте. Почніть замішувати тісто, поступово всипаючи в чашку борошно. Тісто має вийти як на звичайні оладки (як густа сметана). Як тільки досягнете ідеальної консистенції, всипте в тісто сіль, спеції за смаком. Залиште тісто хвилин на 15.
Добре розігрійте масло в сковороді і почніть викладати смажитися ваші оладки. Викладайте їх столовою ложкою, формуючи овали або кола. Обов’язково залишайте між ними відстань.
Смажте кабачкові оладки з зеленню на середньому вогні під кришкою, перевертаючи. Готові оладки можна викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Їсти можна як теплими, так і в гарячому вигляді. Можна подавати з овочевим салатом, зі сметаною або з холодним молоком.
- Спробуйте також: Дивовижний салат з баклажанами
- Спробуйте також: Ледачі огірки з фаршем і рисом
- Спробуйте також: Курячі супер-котлетки без жиру