гарбузовий суп-пюре-поживне апетитне блюдо. Це справжній вітамінний коктейль, який урізноманітнює щоденне меню. Пропонуємо нескладний покроковий рецепт.
Гарбузовий суп-пюре: рецепт з селерою
Суп-пюре на овочевому бульйоні-легка страва. Блюдо підходить для дієтичного і вегетаріанського харчування. Овочі повні корисних вітамінів і мікроелементів.
Гарбузовий суп готуйте з таких продуктів:
- 300 г картоплі;
- 800 г гарбуза;
- 150 г моркви;
- 100 г ріпчастої цибулі;
- 2-3 зубчики часнику;
- свіжий корінь імбиру;
- 150 г вершків;
- 2-3 ст. Л. Рослинного масла;
- по щіпці солі, меленого перцю і сушеного базиліка.
Щоб суп вийшов смачним, вибирайте стиглу гарбуз. М’якоть повинна бути яскраво-оранжевого кольору. Також зверніть увагу на шкірку: нарости, вм’ятини і плями говорять про захворювання рослини.
Суп-пюре з гарбуза прийшов до нас з французької кухні. Але, незважаючи на високе походження, блюдо обходиться недорого, і всі інгредієнти продаються в будь-якому магазині.
читайте також: чим корисний гарбуз для організму
Як приготувати гарбузовий суп-пюре з вершками
Готуйте суп з гарбуза, дотримуючись рекомендацій:
- гарбуз помийте, очистіть від насіння, наріжте часточками і запечіть в духовці. При цьому шкірку можна не знімати, готову м’якоть легко соскребете ложкою.
- у каструлю або сотейник налийте рослинне масло і розігрійте.
- додайте очищені і подрібнені цибулю, моркву, селеру і часник. Обсмажте коренеплоди протягом 5 хвилин.
- з картоплі зніміть шкірку, потім наріжте невеликими кубиками. Імбир очистіть і натріть на тертці: знадобиться чайна ложка подрібненого кореня. Додайте інгредієнти в каструлю і залийте водою, щоб рідина покрила овочі.
- за смаком приправте блюдо спеціями: сіллю, перцем, базиліком. Варіть суп до готовності овочів.
- покладіть м’якоть гарбуза, дайте покипіти 2-3 хвилини.
- зніміть суп з вогню і блендером перетворіть в пюре.
- додайте вершки і закип’ятіть масу.
Розлийте суп-пюре по тарілках і пригощайте рідних. Перед подачею посипте рубаною зеленню.
Подавайте блюдо з сухариками. Приємного апетиту!
читайте також: гарбуз: калорійність і хімічний склад