Гарбузовий суп-пюре з селерою і вершками

61

гарбузовий суп-пюре-поживне апетитне блюдо. Це справжній вітамінний коктейль, який урізноманітнює щоденне меню. Пропонуємо нескладний покроковий рецепт.

Гарбузовий суп-пюре: рецепт з селерою

Суп-пюре на овочевому бульйоні-легка страва. Блюдо підходить для дієтичного і вегетаріанського харчування. Овочі повні корисних вітамінів і мікроелементів.

Гарбузовий суп готуйте з таких продуктів:

  • 300 г картоплі;
  • 800 г гарбуза;
  • 150 г моркви;
  • 100 г ріпчастої цибулі;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • свіжий корінь імбиру;
  • 150 г вершків;
  • 2-3 ст. Л. Рослинного масла;
  • по щіпці солі, меленого перцю і сушеного базиліка.

Щоб суп вийшов смачним, вибирайте стиглу гарбуз. М’якоть повинна бути яскраво-оранжевого кольору. Також зверніть увагу на шкірку: нарости, вм’ятини і плями говорять про захворювання рослини.

Суп-пюре з гарбуза прийшов до нас з французької кухні. Але, незважаючи на високе походження, блюдо обходиться недорого, і всі інгредієнти продаються в будь-якому магазині.

читайте також: чим корисний гарбуз для організму

Як приготувати гарбузовий суп-пюре з вершками

Готуйте суп з гарбуза, дотримуючись рекомендацій:

  1. гарбуз помийте, очистіть від насіння, наріжте часточками і запечіть в духовці. При цьому шкірку можна не знімати, готову м’якоть легко соскребете ложкою.
  2. у каструлю або сотейник налийте рослинне масло і розігрійте.
  3. додайте очищені і подрібнені цибулю, моркву, селеру і часник. Обсмажте коренеплоди протягом 5 хвилин.
  4. з картоплі зніміть шкірку, потім наріжте невеликими кубиками. Імбир очистіть і натріть на тертці: знадобиться чайна ложка подрібненого кореня. Додайте інгредієнти в каструлю і залийте водою, щоб рідина покрила овочі.
  5. за смаком приправте блюдо спеціями: сіллю, перцем, базиліком. Варіть суп до готовності овочів.
  6. покладіть м’якоть гарбуза, дайте покипіти 2-3 хвилини.
  7. зніміть суп з вогню і блендером перетворіть в пюре.
  8. додайте вершки і закип’ятіть масу.

Розлийте суп-пюре по тарілках і пригощайте рідних. Перед подачею посипте рубаною зеленню.

Подавайте блюдо з сухариками. Приємного апетиту!

читайте також: гарбуз: калорійність і хімічний склад