Простий рецепт індички в меду

65

М’ясо індички виходить неймовірно соковитим і смачним, якщо замаринувати його з гірчицею і медом. Готується дуже просто і швидко, з мінімальним набором інгредієнтів. Філе індички з медом можна їсти на дієті. Ідеально для недільного або буденного вечері. Сподобається всім: і дорослим, і дітям.

Для приготування нам знадобиться:
1,5 кг філе індички без шкіри і кісток;
150 г натурального меду;
100 г діжонської гірчиці;
2 столових ложки оцту;
2 столових ложки рослинного масла;
сіль і ароматні трави за смаком.

Рецепт приготування індички в маринаді

Вимийте і обсушіть філе індички. Якщо купили з шкірою, зніміть її. Зробіть невеликі надрізи в декількох місцях, щоб м’ясо краще добре просочилося. Тепер зробіть сам маринад. Змішайте мед, гірчицю, олію і оцет зазначених у рецепті пропорціях. Додайте спеції і сіль. Якщо мед затвердів, погрійте його на водяній бані або в мікрохвильовій печі, але не до кипіння. Втопіть філе в маринаді повністю – ароматна суміш повинна покривати м’ясо. Укрийте миску плівкою і залиште на 2 години.

Спробуйте також: Корисні котлети з брокколі

Візьміть зручну форму для запікання і перекладіть в неї м’ясо. Основну масу маринаду злийте в окремий посуд і лише трохи залиште в самій формі. Накрийте форму фольгою і відправте запікатися в духовку, розігріту до 250 градусів. Через 10 хвилин зменшіть температуру до 170 градусів і запікайте ще 50 хвилин. Іншого – годину. Після закінчення цього часу вийміть форму і акуратно зніміть фольгу, щоб не обшпаритися. Можна підлити трохи маринаду, якщо треба. Поставте запікатися ще на 15 хвилин.

Так філе індички вийде соковитим всередині, але з апетитною пікантною скоринкою зовні. Якщо запікати без використання фольги, м’ясо може вийти сухуватим.

Смачна індичка з медом і гірчицею готова! Порізати порційними шматочками і подавайте зі свіжими або тушкованими овочами, некалорійними домашніми соусами, овочевим соком.

Спробуйте також: Соковита курка запечена з яблуками