Домашня куряча ковбаса

72

Магазинні ковбаси, сосиски, сардельки та інші напівфабрикати вважаються одними з найшкідливіших продуктів. Маючи у своєму складі величезна кількість небезпечних, так і просто непотрібних добавок, вони провокують набір зайвої ваги, сприяють утворенню холестеринових бляшок і, що найнеприємніше, – викликають залежність. Так, використовувані смакові добавки настільки сильні, що викликають звикання. Та ж історія з локшиною швидкого приготування, гамбургерами та попкорном. Ці продукти не просто не несуть в собі ніякої корисності, але і викликають рак. Детальніше про точку зору вчених у цій статті. Напівфабрикати – там в перших рядах. Але відмовитися від скибочки ковбаси на сніданок може не кожен, тому ми підготували для вас самий простий і швидкий рецепт домашньої ковбаси з курки без добавок. Можна навіть дітям!

Домашня куряча ковбаса – легке і корисне блюдо, приготувати яке під силу кожній господині. Не знадобиться навіть духовка і черева (натуральна оболонка). Калорійність – всього 128 ккал на 100 р. БЖУ – 13/8/1,5. Дозволено на дієти Дюкана, Кремлівської та інших білкових дієт. Можна подавати з цільнозерновим хлібом, свіжими і тушкованими овочами, пастою, гречкою та іншими гарнірами.

Рецепт ковбаси в домашніх умовах

Для приготування нам знадобиться:

  • 500 г курячого фаршу;
  • 200 мл нежирних вершків (до 10% жирності);
  • 2 сирих яєчних білка;
  • 3 зубчики часнику (пропустити через прес);
  • сіль, спеції і ароматні трави за смаком.

Приготування починається з перемелювання фаршу – якщо є можливість, подрібніть філе блендером або за допомогою кухонного комбайна – не пошкодуєте. Покупної фарш краще не брати! Потім в миску з фаршем, додайте збиті білки і вершки. Перемішайте. Додайте інші інгредієнти і вимісити фарш до однорідності. Солі кладіть якомога менше, або взагалі без неї. Намагайтеся замінювати цю добавку ароматними травами – так процес схуднення піде швидше.

Ковбаса в домашніх умовах за нашим рецептом не запікається, а вариться. Для цього використовуйте рукав для запікання або харчову плівку хорошої якості. Плівку необхідно розстелити на столі, покласти на неї фарш, потім скачати «ковбаску» і щільно закрутити кінці. Перев’язати міцної синтетичної ниткою.

Нагрійте на вогні середніх розмірів каструлю з водою, доведіть до кипіння і опустіть в неї фарш в плівці. Вариться домашня ковбаса близько 30 хвилин на невеликому вогні. Слідкуйте, щоб вода не википала, і кінці плівки не плавилися і не пригоріли. Коли ковбаса буде готова, вийміть її з каструлі, остудіть, дайте стекти воді і приберіть на ніч у холодильник. Домашня ковбаса з курки готова! Подавайте охолодженої.

Читайте також: Домашні ПП-сосиски

Читайте також: