Ще один варіант відмінного ситного сніданку від нашої редакції – дієтичне оладки з полби з фініками, яблуками і гарбузом. Без цукру, без яєць. Підходить веганам! Кількість інгредієнтів в рецепті вказано на 10 – 12 порцій. Спробуйте обов’язково – максимум користі і смаку!
Нам буде потрібно:
- 400 г сирої гарбуза;
- 2 яблука;
- 4 – 5 фініків;
- 20 г мигдальної муки;
- 110 г борошна з полби;
- 2 столові ложки морквяного соку;
- 2 столових ложки соку імбиру;
- 1 чайна ложка меленої кориці;
- щіпка солі, ½ чайної ложки соди;
- 4 чайних ложки кокосового масла;
- замість яйця 1 столова ложка насіння льону і 3 столових ложки води!
Як приготувати оладки з гарбуза: рецепт
Прості оладки з гарбуза, яблука, мигдальної і полбяной борошна готуються дуже швидко і легко впорається навіть починаюча господиня.
Читайте також: Дієтичне сирники: 6 кращих рецептів
Очистіть гарбуз і наріжте шматочками, збийте в блендері, додавши одне яблучко і фініки (попередньо замочіть фініки в окропі). Суміш повинна бути однорідною, пюре. Приготуйте замінник яйця: подрібніть столову ложку насіння льону в блендері або кавомолці, залийте 3 ложками гарячої води, відкладіть в сторону.
Перемішайте гарбузово-яблучне пюре з замінником яйця в глибокій мисці, додайте сіль, корицю, сік моркви і імбиру, а також кокосове масло, перемішайте.
В окремому посуді змішайте мигдалеву борошно і борошно з полби, додайте соду. Тепер з’єднайте разом вміст обох мисок. Перемішайте до однорідного стану, приберіть на годину в холодильник. Після закінчення цього часу можна випікати.
Читайте також: Дієтичний тірамісу: смак без зайвих калорій!
Використовуйте антипригарну сковороду з товстим дном і пару крапель рослинної олії. Випікайте, як і будь-які інші оладки на середньому вогні, з двох сторін.
Подавайте зі свіжими фруктами, ягодами, низькокалорійними джемами, корицею, медом, горіхами. Ідеально їсти ПП оладки з гарбуза з чаєм, цукром, кава або просто з молоком!