Дієтичні оладки з полби з гарбузом

66

Ще один варіант відмінного ситного сніданку від нашої редакції – дієтичне оладки з полби з фініками, яблуками і гарбузом. Без цукру, без яєць. Підходить веганам! Кількість інгредієнтів в рецепті вказано на 10 – 12 порцій. Спробуйте обов’язково – максимум користі і смаку!

Нам буде потрібно:

  • 400 г сирої гарбуза;
  • 2 яблука;
  • 4 – 5 фініків;
  • 20 г мигдальної муки;
  • 110 г борошна з полби;
  • 2 столові ложки морквяного соку;
  • 2 столових ложки соку імбиру;
  • 1 чайна ложка меленої кориці;
  • щіпка солі, ½ чайної ложки соди;
  • 4 чайних ложки кокосового масла;
  • замість яйця 1 столова ложка насіння льону і 3 столових ложки води!

Як приготувати оладки з гарбуза: рецепт

Прості оладки з гарбуза, яблука, мигдальної і полбяной борошна готуються дуже швидко і легко впорається навіть починаюча господиня.

Читайте також: Дієтичне сирники: 6 кращих рецептів

Очистіть гарбуз і наріжте шматочками, збийте в блендері, додавши одне яблучко і фініки (попередньо замочіть фініки в окропі). Суміш повинна бути однорідною, пюре. Приготуйте замінник яйця: подрібніть столову ложку насіння льону в блендері або кавомолці, залийте 3 ложками гарячої води, відкладіть в сторону.

Перемішайте гарбузово-яблучне пюре з замінником яйця в глибокій мисці, додайте сіль, корицю, сік моркви і імбиру, а також кокосове масло, перемішайте.

В окремому посуді змішайте мигдалеву борошно і борошно з полби, додайте соду. Тепер з’єднайте разом вміст обох мисок. Перемішайте до однорідного стану, приберіть на годину в холодильник. Після закінчення цього часу можна випікати.

Читайте також: Дієтичний тірамісу: смак без зайвих калорій!

Використовуйте антипригарну сковороду з товстим дном і пару крапель рослинної олії. Випікайте, як і будь-які інші оладки на середньому вогні, з двох сторін.

Подавайте зі свіжими фруктами, ягодами, низькокалорійними джемами, корицею, медом, горіхами. Ідеально їсти ПП оладки з гарбуза з чаєм, цукром, кава або просто з молоком!