інгредієнти:
-
5 смужок бекону
-
½ качана салату айсберг або латук
-
1 червона цибулина
-
1 стиглий авокадо
-
10 помідорів чері
для заправки:
-
2 ст. Л. Грецького йогурту
-
2 ч. Л. Гірчиці в зернах
-
1 ч. Л. Лимонного соку
-
1 ч. Л. Меду
-
Прованські трави
-
Сіль і перець за смаком
як приготувати:
-
Салат наріжте на 10 великих шматків. Так само поступите з цибулиною. Авокадо очистіть і наріжте на досить великі квадрати.
-
Обсмажте бекон на сковороді до появи рум’яної хрусткої скоринки. Наріжте смужки на кілька частин.
-
Підготуйте дерев’яні шпажки. Насадіть на кожну з них нарізані латук, цибулю, авокадо, помідори черрі і по кілька шматків бекону.
-
Приготуйте соус. Для цього змішайте в одній мисці грецький йогурт, гірчицю в зернах, лимонний сік, мед, прованські трави. Посоліть і поперчіть, а потім ретельно перемішайте.
-
Перед подачею шашлички викладіть на красиве блюдо і полийте їх соусом.
Биточки з курячого філе з беконом
інгредієнти:
-
2 курячих філе
-
10 смужок бекону
-
5 ст. Л. Коричневого цукру
-
1 ½ ч. Л. Меленої солодкої паприки
-
2 ст. Л. Оливкової олії
-
2 ч. Л. Лимонного соку
-
Свіжа петрушка для подачі
-
Сіль і перець за смаком
як приготувати:
-
Куряче філе наріжте на невеликі смужки. Посоліть і поперчіть, додайте мелену паприку, оливкову олію і лимонний сік. Залиште на 5-10 хвилин, щоб птах встигла трохи промаринуватися.
-
В цей час займіться беконом. Розріжте кожну смужку навпіл. Коричневий цукор висипте на обробну дошку і розподіліть його рівномірно тонким шаром по поверхні.
-
Кожен шматок замаринованого і нарізаного філе обмотайте беконом, а потім обваляйте в коричневому цукрі.
-
Перекладіть биточки на деко, вистелене харчовою фольгою. Запікайте в духовці протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів. При подачі посипте мелконарезанной петрушкою або будь-який інший зеленню.
Міні-піци з печериць
інгредієнти:
-
15 печериць з великими капелюшками
-
1 банку соусу для піци (можна замінити звичайним томатним)
-
150 г натертої на крупній тертці моцарели для піци (можна замінити будь-яким напівтверді сиром за смаком)
-
100 г ковбаси пепероні або салямі
-
Сушений базилік
-
Сіль і перець за смаком
як приготувати:
-
Печериці ретельно вимийте, видаліть ніжки. Поки капелюшки грибів обсихають, розігрійте духовку до 200 градусів і підготуйте форму, в якій будете запікати закуску.
-
Капелюшок кожного печериці наповніть соусом для піци, щедро посипте тертим сиром. Викладіть ковбасу і посипте базиліком.
-
Випікайте в духовці протягом 15-20 хвилин або до тих пір, поки сир не розплавиться повністю.
інгредієнти:
-
6 великих картоплин
-
250 г помідорів чері
-
2-3 ст. Л. Оливкової олії
-
Сушені прованські трави
-
200 г рікотти (можна замінити будь-яким сирним сиром)
-
Сіль і перець за смаком
як приготувати:
-
Картопля добре промийте, дайте обсохнути. Натріть кожен бульба оливковою олією, загорніть в харчову фольгу і помістіть в духовку. Запікайте протягом 50-60 хвилин (в залежності від розміру плодів) при температурі 180 градусів.
-
Деко застеліть харчовою фольгою. Змастіть її оливковою олією. Помідори черрі розріжте навпіл, посоліть і поперчіть, а потім рівномірно розподіліть про деку. За 15 хвилин до готовності картоплі помістіть томати в духовку. Під час приготування періодично перемішуйте їх.
-
Коли картопля запечеться, вийміть його з фольги і розріжте навпіл або просто зробіть великий надріз посередині. Викладіть на картоплю рікотту або будь-який інший сирний сир, запечені томати, а потім посипте сушеними прованськими травами.
Закуска » сніговики»
інгредієнти:
-
6 великих курячих яєць
-
6 перепелиних яєць (можна замінити курячими, але дрібними)
-
Жменю перцю горошком
-
1 велика морква
-
Спагетті
-
Петрушка для прикраси
як приготувати:
-
Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи. Морква очистіть. Наріжте на кружечки.
-
Почніть збирати сніговика. Акуратно зріжте верхню і нижню частину у яєць. Проткніть їх шпажкою і витягніть її. Візьміть пару шматків моркви так, щоб вони відрізнялися за розміром, і теж проткніть їх.
-
Помістіть на дошку велике яйце. Вставте в отвір від шпажки спагеттіну так, щоб вона не зламалася. Потім насадите дрібне яйце і моркву.
-
За допомогою тієї ж шпажки зробіть два невеликих симетричних отвори у верхній частині сніговика і помістіть туди дві горошини чорного перцю — це і будуть очі. Після чого аналогічним чином можна створити гудзики в нижній частині сніговика, але це, скоріше, на ваш розсуд. З моркви виріжте невеликий ніс. Руками сніговика стануть гілки свіжої петрушки.
Легкий салат з руколою, моцарелою і печеним буряком
інгредієнти:
-
1-2 буряка
-
3 ст. Л. Оливкової олії
-
1 ч. Л. Винного оцту
-
1 великий огірок
-
10 шт. Дрібного редису
-
200 г руколи
-
150 г маленьких кульок моцарели (можна використовувати один великий, попередньо розділивши його на невеликі частини)
-
Сіль і перець за смаком
як приготувати:
-
Буряк вимийте і очистіть. Наріжте бульби на дуже тонкі кружечки. Посоліть і поперчіть, а також заправте 2 столовими ложками оливкової олії. Ретельно перемішайте. Розігрійте духовку до 160 градусів. Викладіть буряк на деко в один шар і запікайте протягом 20 хвилин або до тих пір, поки буряк не стане хрусткою.
-
Огірок очистіть від шкірки і тонко наріжте. Також поступите з редискою. Викладіть плоди в миску, додайте рукколу і остигнула буряк. Приправте все оливковою олією і винним оцтом. Посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте. Салат розкладіть по порційних тарілках, а зверху викладіть моцарелу.
Курка запечена з овочами
інгредієнти:
-
1 курка цілком
-
2 середніх репчатых лука
-
2 моркви
-
2 стебла селери
-
1 головка часнику
-
1 лимон
-
Оливкова олія
-
Суміш спецій для м’яса
-
Сіль і перець за смаком
як приготувати:
-
Овочі вимийте і наріжте їх на великі частини — чистити необов’язково. Збризніть овочі оливковою олією, додайте спеції, посоліть і поперчіть. Викладіть їх на деко.
-
Курку збризніть оливковою олією, добре посоліть і поперчіть. Ретельно розітріть, щоб спеції розподілилися. Помістіть курку прямо на» подушку » з овочів.
-
У лимоні зробіть кілька проколів і помістіть його всередині курки. Курку і овочі помістіть в духовку і запікайте при температурі 180 градусів одну годину.
-
Коли птах повністю пропечеться, викладіть її і овочі в красиву святкову форму. При подачі можна прикрасити блюдо свіжою зеленню.
інгредієнти:
- 250 г мигдалю
- 100 г коричневого цукру
- 2 ст. Л. Меду
- 2 ст. Л. Борошна
- 3 ч. Л. Подрібненої кориці
- ½ ч. Л. Ваніліну
як приготувати:
- мигдаль подрібніть в борошно за допомогою кавомолки. Змішайте з мигдальним борошном коричневий цукор, корицю, ванілін. Додайте мед і перемішайте. Якщо суміш вийде дуже сухий, то влийте чайну ложку води, і замісити щільне тісто.
- розкачайте тісто товщиною приблизно в півсантиметра. За допомогою форм вВигляді фігурок виріжете печиво. Помістіть його на деко, вистелене пергаментним папером, і випікайте в духовці 8-10 хвилин при температурі 180 градусів.
- дайте печінкою охолонути, після чого перемістіть його в контейнер, який можна щільно закрити, — так воно довше залишиться свіжим.
Печені яблука з медом, горіхами і грецьким йогуртом
інгредієнти:
-
4 великих твердих яблука
-
Сік ½ лимона
-
50 мл яблучного соку
-
½ ч. Л. Подрібненої кориці
для начинки:
-
100 г вівсяних пластівців
-
200 мл мигдалевого або кокосового молока (можна придбати у великих супермаркетах)
-
2 ст. Л. Меду
-
¼ ч. Л. Мускатного горіха
-
¼ ч. Л. Кориці подрібненої
-
Щіпка солі
для прикраси:
як приготувати:
-
Яблука вимийте, зріжте з них верхівки і вийміть середину за допомогою ножа та ложки. Збризніть лимонним соком, присипте корицею. Помістіть яблука в форму для запікання з високими бортиками, влийте в неї яблучний сік. Накрийте харчовою фольгою і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовки протягом 20-25 хвилин.
-
Приготуйте вівсяну начинку. Залийте вівсяні пластівці розігрітим мигдальним або кокосовим молоком, накрийте кришкою і залиште на 15 хвилин, щоб пластівці набрякли. Додайте спеції, сіль і мед. Перемішавши.
-
Начините печені яблука готовими вівсяними пластівцями. Полийте зверху грецьким йогуртом і рідким медом. Прикрасьте подрібненими горіхами.
Гарячий шоколад з нутеллою
інгредієнти:
-
700 мл молока
-
3 ст. Л. Нутелли або будь-який інший шоколадно-горіховою пасти
-
2 ст. Л. Какао-порошку
-
2 ст. Л. Меду
-
Маршмеллоу для прикраси
як приготувати:
-
Підігрійте молоко, додайте до нього шоколадно-горіхову пасту, какао-порошок і мед. За допомогою віночка все ретельно перемішайте до однорідного стану. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
Юлія кривулькіна